Universell utforming

Omtrent da jeg begynte på skolen, fikk mor leddgikt. Den utviklet seg gjennom årene fra vondt i fingrene til full avhengighet av rullestol, og sånn sett har jeg vært så «heldig» å ha en funksjonshemmet i familien. Det har nok gjort at jeg har stor forståelse for kravet om universell utforming (omtalt bl.a. i blogginnlegget Rullestol!, der det er lenker til flere innlegg om samme tema).

Som lørdagsgjest i NRK Dagsrevyen nylig ga professor Jan Grue uttrykk for kloke tanker om det å være rullestolbruker. Noen uker tidligere hadde Dagsrevyen et innslag om «ikke-digitale» personer, eksemplifisert med skuespiller Lise Fjeldstad. NRKs distriktssending for Innlandet belyste flere sider ved den vedtatte digitale folkeavstemningen om eventuell oppløsning av fylket, med en vinkling som var kritisk til det digitale, og avsluttet friskt med tekstplakaten nedenfor (med min innringing i rødt).

Jan Grue, Lise Fjeldstad og alle andre som prøver å gjøre hverdagen enklere for de som ikke helt følger standarden (vi havner alle der før eller senere …) skal ha stor takk!

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *