Virtuell virkelighet 2/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Trøst. «Når verden går meg imot, og det unnlater den sjelden å gjøre når det gis noen leilighet til det …» skrev P. Chr. Asbjørnsen. Hans trøst var en «friluftsvandring», Bloggeren trøster seg i tilsvarende situasjon med siste del av følgende klipp fra en programomtale i NRK:

֎֎֎

Aftenposten 14. januar 1922. Klikk for å lese.

Vv 2: Sykdom. Smittsom luftveissykdom er ikke noe nytt, som man kan se av Aftenposten på denne dato for hundre år siden. Da hadde «influenzaen» nådd også Lillesand, kunne avisen fortelle.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 3: Test. TISK (Testing, Isolasjon, Smittesporing, Karantene) har blitt en kjent forkortelse etter at korona-pandemien slo til. Testing kan man gjøre selv, f. eks. med selvtest fra Siemens. At det er alvorlige saker for et firma som ellers har hvitevarer som hovedvirksomhet, forstår man av denne passusen i begynnelsen av brukerveiledningen: «Neseprøver fra personer under 12 år eller over 70 år bør tas av eller under tilsyn av voksne.» Uthevingen er gjort av bloggeren (75). Veiledningen er mottatt av en vennlig, yngre blogg-abonnent.

֎֎֎

Vv 4: Ikke-digitalt Dagens innlegg Universell utforming er bl. a. innom det man gjerne kan kalle digitaliseringstyrraniet. I den sammenheng vil bloggeren gjøre oppmerksom på det gode hjelpemiddelet Bio-optisk Organisert Kunnskap. Men se først Helpdesk i middelalderen.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 6. desember 1921.

Vv 5: Verneverdig. I forrige ukes innlegg Gummisåler og borrelås ble Sandvikas eneste skomaker karakterisert som verneverdig. Annonsen ovenfor sto i Asker og Bærums Budstikke for litt over hundre år siden, men den ble ikke innrykket av skomaker Gundersen.

֎֎֎

Vv 6: Mystisk. Feltene i de to trekantene ved siden av er like store, likevel blir det et tomt felt i den nederste når feltene bytter plass. Hvordan kan det ha seg?

.

֎֎֎

Vv 7: Temperatur. For knapt to og et halvt år siden viste termometeret ved bloggerens inngangsdør 30 plussgrader. Den siste måneden har temperaturen ligget mellom fem kuldegrader og fem varmegrader. Det må da være mulig for meteorologene å finne en mellomting?

.

.

.

.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *