Slager og sketsj

I dag ville Kari Diesen (1914-1987) ha fylt 108 år. Hun var revyartist, men er kanskje best kjent for sangen Det hender så mangt på Hovedøen. Den kom i 1957 og var den ene av to 78-plater vi hadde på sveivegrammofon der jeg tilbrakte det meste av sommerferien 1958. Det jeg la merke til den gangen, var ekkoet på refrengene. Nå hører jeg Kari Diesens praktfulle diksjon – hør r’ene i «Akk, hvor timene flyr»!

Aftenposten 27. juli 1977. Klikk for å lese.

«Hovedø’n» ble en slager alle kjente. En instrumental utgave med Stokstad/Jensen Trad. Band kom i 1977. I juli samme år gikk danskebåten HOLGER DANSKE på grunn på Hovedøya, og Stokstad/Jensen-innspillingen ble en gjenganger i Reiseradioen på NRK – uten at programlederen der trengte å si tittelen, eller kanskje ymtet om sluttlinjen i sangen, «Det hender så mangt på Hovedø’n».

Av alt Kari Diesen gjorde på revyscenen, er heldigvis sketsjen Uteliggerne bevart i opptak som er tilgjengelig (på YouTube). Det er en sketsj av den typen som alle gode revyer har én av, der man kanskje ler litt underveis i sketsjen, men etterpå kommer i tanker om at temaet kanskje heller var til å gråte av.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *