Skolestart

Da jeg var yngre, dvs. i begynelsen av min pensjonistkarriere, fikk jeg årlig fødselsdagshilsen fra One Call, som jeg har mitt mobilabonnement hos. Etter at selskapet ble kjøpt opp av Telia, har nok noe av kunnskapen om kundene (alder m.m.) gått tapt, for nylig fikk jeg denne meldingen fra OneCall.

Nyhet! Gi barnet ditt en trygg start på det digitale livet med mobilklokke fra Xplora og abonnement fra OneCall. Hold kontakten og gi selvstendighet under trygge rammer.

Nå har jeg ikke barn, og er bare perifert interessert i skole. Men jeg har noen år som lærer bak meg, og hørte derfor med interesse på NRK Verdibørsens innslag om Ole Martin Moens bok Skolens omsorgssvikt. Det halvtimelange innslaget tok utgangspunkt i det faktum at skolen gjennom årene har tatt stadig mer av barnas tid, men uten at det har fått konsekvenser for skolens innhold.

Vurdert ut fra det som synes å være Ole Martin Moens idealskole, var jeg nok en høyst middelmådig lærer. Innslaget i Verdibørsen fikk meg også til å tenke på blogginnlegget En skole for alle fra januar 2018, særlig avsnittet om «arne».


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *