Raulandshygge

Den som foretrekker teksten nedenfor på nynorsk, kan klikke her

Fra 60-årsdagsfeiring i Raulandstoga (fødselsdagsbarnet til venstre). Av personvernhensyn er bildet beskåret.

Sist lørdag var bloggeren selvoppnevnt formann i festkomiteen for feiring i Rauland av en sekstiårsdag. Jubilanten, som har brukt mye tid på å tilrettelegge andres fødselsdagsfeiringer, hadde fått beskjed om at denne gangen måtte hun la seg oppvarte med god mat (som hun ellers selv er en mester i å tilberede). Hun bor nær Rauland, og valgte Raulandstoga, som herved anbefales. I tillegg til at maten var god, var det et hyggelig og serviceinnstilt sted å ha med å gjøre.

Raulandstoga ligger midtveis mellom Bergen og Oslo. Klikk for skalerbart kart.

Raulandstoga ligger passelig til for «halvveispause», omtrent midtveis på bilturen mellom Oslo og Bergen (eller omvendt). Korteste og mest interessante vei går rett forbi Raulandstoga (se kartet ved siden av), mens de som velger å kjøre den mer kjedelige E-134, må ta en avstikker (20 minutter fra Åmot). Spisesteder som får to stjerner i Michelin-guiden, beskrives der som «verdt en omvei», og Raulandstoga hører etter bloggerens erfaring hjemme i den gruppen (men stedet har ingen stjerner – foreløpig).

Raulandstoga ligger midt i «Rauland sentrum», der det egentlig heter Krossen.

Raulandstoga holder åpent onsdag-søndag fra kl. 12. Ellers later det til at åpningstidene er fleksible, for 60-årsdagen bloggeren deltok i, begynte en halv time etter at kjøkkenet egentlig stenger… Det er kanskje lurt å ringe på forhånd hvis man har tenkt seg innom, så man ikke reiser forgjeves.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *