Palestinsk skole

Document 8. juni 2022. Klikk for å lese. NB! Forfatteren er leder for Senter mot antisemittisme.

Overskriften i klippet ved siden av setter nok saken på spissen, men bringer ingen nye opplysninger. Rolf Riktor og Wenche Myhre fortalte i Falkeklubbens reportasje fra Gaza i 1964 om omtrent det samme, og Aftenposten skrev om det i fjor vår (kanskje bare tilgjengelig for avisens abonnenter).

Som før nevnt her i bloggen er Midtøsten-konflikten (den mellom Israel og palestina-araberne) vanskelig å omtale uten at ordvalget tar stilling – bevisst eller ubevisst – for eller mot én av partene. I en NRK-reportasje i anledning president Bidens besøk i Midtøsten hørte jeg Yama Wolasmal si at Vestbredden (av elven Jordan) har vært okkupert i 70 år. Etter samme logikk har vel de vestre delene av Polen (særlig byene som på tysk heter Stettin og Danzig) vært okkupert i snart 80 år?

Heller ikke denne bloggen er nøytral I Midtøsten-spørsmålet. Tendensen her er nok en viss støtte til Israel. Prøv et søk i bloggen (øverst til høyre) på Israel eller Palestin (det siste dekker både Palestina, Palestinsk og Palestiner), og se om det stemmer. Israel og Palestina – mange spørsmål, få svar er et forsøk på en balansert fremstilling.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *