Mobilavhengig?

Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.


«Smart» og «dum» telefon. Den til høyre er «dum», men den virker.

For en som har vokst opp med fasttelefon, er det nærmest pinlig å oppdage hvor avhengig man har gjort seg av den såkalte mobiltelefonen. Såkalt – for egentlig er det en datamaskin som også kan brukes som telefon.

Etter bare litt over seks år ville min «smart»-telefon ikke lenger ta lading (smart i anførselstegn, for den var ikke smart nok til å varsle om problemet i tide). Men det å skifte batteri, viser seg å være en alvorlig sak.

På nettet fant jeg en reparatør som oppga at de skifter batteri på mitt telefonmerke, og hvor man dessuten kunne levere (og formodentlig hente) telefonen i Sandvika. «Stikk innom,» leste jeg i teksten, men øverst på nettsiden sto det «Vi har kun timebestilling. For å unngå bomtur – Bestill time før oppmøte!» Tross det elendige språket på nettsiden bestilte jeg time, og fikk etter kort tid følgende melding: «Forespørsel du har sendt inn er under behandlet. Du vil straks motta en bekreftelse etter teknikeren har sett gjennom bestillingen.»

Men noen bekreftelse kom ikke, så jeg ringte nummeret som sto i e-posten. Han jeg snakket med, skulle undersøke og ringe tilbake. Jeg venter fortsatt på den telefonen.

Heldigvis har jeg holdt bank og annet viktig langt unna mobiltelefonen. Men jeg bruker den til nettradio og til avspilling av podcast-programmer, og den er min vekkerklokke. Som nødløsning har jeg fått liv i min gamle telefon med trykk-knapp-tastatur (ikke berøringsskjerm). Men jeg har endt opp med å kjøpe en ny telefon i stedet for å prøve å få reparert den jeg har. Forhåpentlig holder batteriet i den også i (minst) seks år.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *