Virtuell virkelighet 3/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Navn. Det har foregått en rettssak i Skien fengsel denne uken. Bloggeren har med interesse notert seg at sakens hovedperson, som har skiftet navn til Fjotolf Hansen, i NRKs nyhetssendinger gjerne (på grunn av navneforandringen?) omtales uten navn, bare med «tittel», f.eks. massedrapsmannen, terroristen o.l.. Selv synes bloggeren at barnemorderen passer godt.

֎֎֎

Aftenposten 6. januar 2022.

Vv 2: Fransk veksling. Utenriksminister Huttifeldt har vært i FNs hovedkvarter denne uken, der hun bl.a. ledet et møte i Sikkerhetsrådet. Det gjorde hun fordi Norge denne måneden har rådets rullerende formannskap. Frankrikes formannskap i EU-rådet, derimot, er roterende , ifølge Aftenposten-innlegget ved siden av. Ja, disse franskmennene!

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 3: Vanlige folk. Nå er det vanlige folks tur, har vi lært. Bloggens aldri hvilende etterretningstjeneste har funnet ut hvor dette uttrykket er hentet fra. Det er riktignok forandret fra «alminnelige folk» til «vanlige folk» – trolig for å unngå opphavsrettslige problemer – men her er løsningen:

֎֎֎

Aftenposten 21. januar 1922.

Vv 4: Vidundermiddel. Annonsen ved siden av handler om noe de damene som leser denne bloggen, aldri har trengt å tenke på, men den kan kanskje være et råd til en venninne? Annonsen tilbyr et middel som gjør at damene, ved daglig bruk av det, alltid bevarer sin ungdom og sin skjønnhet.

.

֎֎֎

Aftenposten 21, januar 1922.

Vv 5: Medisin. Det var andre tider den gang whisky-produsentene måtte be sine kunder om å kjøpe alkoholen på apoteket. Som en slags beredskap for kommende forbudstider ligger apoteket og Vinmonopolet i Sandvika i hver sin ende av samme, korte gate.

֎֎֎

Vv 6: Tollere og syndere. Ikke alle gikk på apoteket for å kjøpe whisky (jfr. Vv 5), slik det fremgår av billedteksten til klippet nedenfor.

Aftenposten 21, januar 1922.

֎֎֎

Vv 7: Mobil. I dagens innlegg Mobilavhengig står det litt om bloggerens avhengighet av mobiltelefon. Dette er ikke bloggeren:


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *