Langsetfestivalen 2024

Førstkommende tirsdag er siste tirsdag i mai, og tid for Langsetfestivalen 2024. Som vanlig blir den anderledes enn fjorårets festival. I år er den desentralisert med start på Langset klokken 18:00 tirsdag 28. mai.

Det er vanskelig med parkering på og rundt Langset, men Lakseberget bussholdeplass ligger på hjørnet av eiendommen.

På grunn av planlagt vedlikeholdsarbeid på Langset kan festivalplassen være litt ukurant som arena, så årets festival blir et rundløp (men det er lov til å langsomt) i området. Postene finnes ved hjelp av mobiltelefon med Googles kartløsning), og det blir ingen tidtaking (med andre ord er det ikke om å gjøre være raskest, det er heller ikke idealtid). Vinnergruppen kåres på grunnlag av oppgaver som skal løses underveis. Gruppen kan være familien, naboer, venner eller en annen gruppering som ikke omfatter for mange personer.

Opprinnelig var dette opplegget et trillebårløp, der man i trillebåren hadde alt som kunne være nyttig til oppgaveløsning underveis: Leksikon og andre oppslagsbøker pluss forskjellig enkelt verktøy og materialer (f. eks. hyssing og ståltråd) til løsning av mulige praktiske oppgaver. I dette «trillebårløpet» er det trolig nok med mobiltelefon med internett-forbindelse, men trillebåren beholdes. Den kan eventuelt erstattes av barnevogn, trillebag eller noe annet med hjul (ikke fossildrevet bil eller trekkoppbil/elbil). Gangavstanden totalt er mellom tre og fire kilometer avhengig av veivalget.

Som vanlig er Langsetfestivalen et arrangement uten støy, uten værforbehold og uten inngangspenger (kanskje utgangspenger?). Festivalens kjøkkenavdeling prøver å få i stand enkel servering når alle gruppene har fullført.

Alle bloggens lesere ønskes velkommen til Langsetfestivalen 2024 – noen har allerede fått SMS-invitasjon.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *