Virtuell virkelighet 21/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Langsetfestivalen 2024. Førstkommende tirsdag (siste tirsdag i mai) går Langsetfestivalen 2024 av stabelen. Bloggeren er også festivalgeneral, og har måttet bruke en del tid på festivalforberedelser den siste uken. Forhåpentlig har dette ikke gått ut over bloggens kvalitet.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK 19. mai 2024.

Vv 2: Palestinere. Den skattefinansierte TV-kanalen NRK har flere medarbeidere med god kjennskap til Midtøsten. De er antakelig ikke involvert i produksjonen av NRKs egenreklamer. I en av dem (klippet ved siden av) påstås det at Libanon er befolket av palestinere.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: NRK-frokost? Bloggeren hørte dagsnyttsendingene i den skattefinansierte radiokanalen NRK på 17. mai fra kl. 8 (flaggheis). Han lurer på hva som ble servert på 17. mai-frokosten i NRK. Her er et klipp fra 10-sendingen:

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Fortidsideal. Slik var det før, ifølge Henry Louis Mencken (1880-1956), amerikansk journalist, redaktør, satiriker og kritiker:
«To the extent that you are a conservative reporter, or a liberal reporter, a republican or democrat reporter, or a socialist reporter, you are no reporter at all.»
(Google-oversatt: «I den grad du er en konservativ reporter, eller en liberal reporter, en republikansk eller demokratisk reporter, eller en sosialistisk reporter, er du ingen reporter i det hele tatt.»)

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 14. juni 1969.

Vv 5: Tabuord. Det er nye tider. Telefon-diktafonen som brukes til å skrive denne bloggen, er av forholdsvis ny dato, og skriver n**** når det dikteres neger. For noen tiår siden kunne «n-ordet» brukes i en overskrift på Aftenpostens forside (øverst til høyre på klippet ved siden av).

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 6: Diktat. Når bloggen dikteres, kommer ordene umiddelbart opp på telefonskjermen. Slik var det ikke for noen år siden, da bloggeren kontaktet en dyktig skrivemaskinist for å få en ned på papiret en tekst som var innlest på kassett. Kassett-innleseren hadde kanskje ikke verdens beste diksjon, og skrivemaskinisten visste nok mer om stedsnavn i Telemark enn om kunsthistorie. I hvert fall kom «art nouveau» ut som «Arne Vaa» (med telefon-diktafonen ble det nå «arnovo» og «Arne Vo»).

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: Fremmedord. Ordet attentat betyr forsøk, og brukes vanligvis i betydningen drapsforsøk. Noen, deriblant Hilde Sandvik i radioprogrammet Norsken, svensken og dansken (skattefinansiert programtittel som må være laget av en seksåring), tror visst at ordet betyr drap. Annen forklaring finner jeg ikke på det som her sies:

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: «Debatt». Debattprogram der det er om å gjøre å få rett, er av liten interesse. Bloggeren sluttet å høre på slike program lenge før stortingsvalget i 2013, som muligens var tema i dette klippet:

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Gåtefullt. Bloggeren ber ydmykt om hjelp til å svare på spørsmålet nedenfor.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *