På den annen side …

Staten Palestina er blitt anerkjent av Norge, eller i hvert fall av den sittende norske regjeringen. Det innebærer bl. a. at de to landenes representasjonskontorer hos hverandre blir oppgradert til ambassader. Norges representasjonskontor i Palestina ligger i Jerusalem, ikke i Ramallah. Oppgraderingen til ambassade medfører kanskje flytting?

Document.no 16. mai 2024 (ovenfor og nedenfor). Klikk for å lese.

Palestina er et teoretisk land, i likhet med Sameland (Sápmi). Vi får tro at de som står bak godkjenningen av staten Palestina har satt seg inn i det som er omtalt i Document-artikkelen Norge, palestinerne og samene. Enda en inkonsistens. Jeg kommer i tanker om uttrykket «Svin på skogen», men det er kanskje upassende i Midtøsten?

Den som gir uttrykk for sterke meninger, risikerer å bli konfrontert med tilsvarende forhold der vedkommendes konklusjon ikke er den samme. Det kalles visst What-about-ism på nynorsk, og anses ikke som god debatt-teknikk. Men det kan være ganske tankevekkende, som f. eks. Document-artikkelen Bakvendtlandet Norge: Reaksjoner på homohets vs jødehets.

I Aftenposten-kommentaren Rasismen blir ikke borte ved å gjøre ord til tabu skriver Frank Rossavik om problemene som bl. a. Oslo katedralskole fikk etter påstander fra instagramkontoen Rasisme i Norge om rasisme i undervisningen. I all beskjedenhet minner jeg også om denne bloggens Neger før og nå (telefon-diktafonen min skriver n**** istedenfor neger).

En passende musikalsk kommentar kan være Tom Lehrers National Brotherhood Week:


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *