Klimaskepsis eller vitebegjær? – igjen

Denne emojien under en Facebook-kommentar var utgangspunkt for Helle Cecilie Palmers tekst i Agenda magasin.

«Han kommer nok til å le av denne teksten også.» Slik avsluttet Helle Cecilie Palmer sin Agenda-kommentar En typisk mannlig klimafornekter. Utsagnet var ikke myntet på bloggeren, som har lest kommentaren flere ganger (uten å le!) og har prøvd å få en tilbakemelding.

Det har ikke kommet noen tilbakemelding, så på egen hånd trekker bloggeren noen foreløpige konklusjoner:

  1. Blant de som mener at klimaendringene er menneskeskapt, finnes ingen som vet om et nettsted som enkelt forklarer dette, og som det kan lenkes til her i bloggen.
  2. Når Helle Cecilie Palmer skal argumentere mot det hun kaller klimafornektere/-skeptikere, velger hun å skrive om andre synspunkter hun mener kan knyttes til spørsmålet, i stedet for å bringe saksopplysninger om klima.
  3. I sin Agenda-kommentar gjengir Helle Cecilie Palmer facebook-kommentarer fra meningsmotstandere, men aldri i form av sitater eller lenker. Det er m.a.o. hennes tolkninger leseren blir presentert for.
  4. Hverken i kommentaren (punkt 2 ovenfor) eller på direkte forespørsel (to ganger pr. e-post) kommer Helle Cecilie Palmer med saksopplysninger – eller med noe svar i det hele tatt.

Hvorvidt Helle Cecilie Palmer er representativ for de som tror at klimaforandringene er menneskeskapt, vet jeg ikke, og dette innlegget er ikke skrevet for å henge henne ut. Men etter denne Agenda/Palmer-runden er bloggerens holdning til spørsmålet om menneskeskapte klimaendringer uendret, dvs. spørrende. Og svar etterlyses fortsatt.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *