Virtuell virkelighet 47/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Blakk. Også denne fredagen har bloggeren vært på handlerunde, men basert på tidligere års erfaring har han holdt seg unna steder som deltar i «Blakk fredag». I år er det ikke bare fredagen, men hele uken (blakk veke), så kaoset var kanskje mindre. Men med tanke på ukens blogg-utgave tok ikke bloggeren sjansen på å bli forsinket.

֎֎֎

TV2-nyhetene 19. november 2022.

Vv 2: Bergensjul. I en kort periode – etter Altibox-konflikten som førte til svarte skjermer, og før fotball-VM fylte de samme skjermene (det er ikke alle som boikotter …) – rakk TV2 noen vanlige nyhetssendinger. I ett av innslagene ønsket de unge damene på bildet god jul – datoen var 19. november. Innslaget var fra Bergen, og der feirer de vel jul noen uker før resten av verden.

֎֎֎

Vv 3: Medisinsk. Radionyhetene forteller jevnlig om VM i katarr. «Hvis det er magekatarr, så vinner jeg,» sa en bekjent. Hvem har funnet på å ha verdensmesterskap i en slik disiplin? De snakker om en som er infantil, kan det være ham?

֎֎֎

Aftenposten 22. november 2022.

Vv 4: Einstein-jungelord. Sitatet ved siden av er tillagt Albert Einstein. Hvis det er hans ord, tenkte han dypt om mer enn relativitetsteorien.

֎֎֎

Budstikka 14. november 2022.

Vv 5: Ubegrunnet. Bloggeren har studert klippet ved siden av nøye, og er nesten helt sikker på at hun som er avbildet, ikke trenger å være redd for å bli drapsmann.

.

.

.

֎֎֎

Resett 23. november 2022. Klikk for å lese.

Vv 6: Skatteflyktning-tips. For noen uker siden sto en notis i denne spalten om Kjell Inge Røkke og lumbago (41/22, Vv-1). Det viser seg at det var Lugano. For blogglesere som – i likhet med Røkke – plages av formueskatten, kan det hosstående Resett-klippet kanskje være av interesse.

֎֎֎

Document 21. november 2022. Klikk for å lese.

Vv 7: Vader. Bloggeren tilhører ikke målgruppen for Star Wars, men har lest seg opp på rollefiguren Darth Vader. Document assosierer miljøvernministeren med navnet (eller omvendt), og bringer – under merkelappen Satire – en omtale av COP-27 i den egyptiske byen Sharm el-Sheikh (som sammen med resten av Sinai-halvøya ble erobret av Israel i 1967, og tilbakelevert til Egypt i 1982).

֎֎֎

Aftenpostens aftennummer 25. november 1972. Klikk ovenfor for å lese hele avisen, eller les morgenavisen.

Vv 8: Ubåt. For femti år siden skrev Aftenposten om en fremmed ubåt i Sognefjorden, med den mest sensasjonelle teorien i aftennummeret. Så vidt bloggeren husker, ble det aldri funnet noen ubåt, i hvert fall ble et eventuelt funn holdt hemmelig.

֎֎֎

Vv 9: Kristiania-nytt. Det er såpass langt fra bloggerens residens i Bærum til Karl Johans gate i Oslo at han ikke vet om tilstandene der er like ille som da byen het Kristiania. Og etter å ha lest Aftenpostens oppslag Gadelivet i Kristiania, tar han heller ikke sjansen på å undersøke.

Aftenposten 25. november 1922. Klikk for å lese hele oppslaget.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *