Klassefest

Forrige torsdag var jeg på klassefest i 7B, som klassen het da vi avsluttet folkeskolen. Vi skulle ha feiret 60-års jubileum for den avslutningen for tre år siden, men markeringen måtte avlyses p.g.a. corona-pandemien. I stedet ble det forsinket markering av 60 år siden 7. klasse og litt tidlig markering av 70 år siden første klasse. Men klassefest ble det, og det var svært hyggelig.

Utseendemessig hadde alle forandret seg litt, men innvendig så vi ut akkurat som i 1960.

Fem av de som gikk i klassen den gang, er ikke lenger blant oss, og enkelte hadde meldt forfall eller hadde ikke gitt noen tilbakemelding. Men de fleste toneangivende (det omfattet ikke meg) var der.

Vi vokste opp før skoleveien var blitt helt trafikksikker, og i 2. klasse kom Lars på sykehus etter en trafikkulykke på hjemvei fra skolen. Klassen sendte hilsen med brev fra hver enkelt, og til klassefesten medbrakte Lars brevene i originalinnpakning (glanspapir). Min hilsen er gjengitt nedenfor. Den dokumenterer at jeg allerede som annenklassing hadde visse tendenser til å være nerd (om jeg selv hadde laget diktet, husker jeg ikke). I dag kan jeg konstatere at håndskriften har degenerert noe, mens tegneferdighetene er på omtrent samme nivå som i 2. klasse. Klikk på bildene for å se dem i større versjon.

Les gjerne også På sangens vinger fra mai 2019.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *