Virtuell virkelighet 17/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: 17. mai. Som vanlig 17. mai var bloggeren til stede ved markeringen i Løkkehaven i Sandvika, dit han kom med sin terrenggående(?) rullator. Han kastet glans over arrangementet til ca. kl. 14:30, da ordføreren skulle holde tale. Etter å ha konstatert at hun sto på scenen, manøvrerte bloggeren rullatoren gjennom Sandvika og hjem.

֎֎֎

Klikk for større bilde.

Vv 2: Festival. Det har vært nevnt før, og kan ikke nevnes for ofte: Langsetfestivalen finner sted tirsdag 30. mai fra kl. 18:00. Programmet er nå klart, og går av stabelen uten værforbehold.

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 19. mai 1923. For hundre år siden hadde avisen dikt på forsiden og kostet 25 øre. Klikk for å lese.

Vv 3: Dikt. Som nevnt i innlegget Klassefest, har bloggeren vært på klassefest. I den sammenhengen passer kanskje «alderdomsdiktet» Skriften i sanden. Det sto på trykk i Aftenposten – på forsiden(!) – for hundre år siden, og er skrevet av Kristen Gundelach.

.

.

.

֎֎֎

Vv 4: Politi. Da bloggeren på klassefesten nevnt i forrige notis (Vv 3) tittet ut av vinduet, kjørte politiets patruljebil langsomt forbi. I festlokalet hadde det ikke skjedd noe som kunne ha gitt personalet grunn til å tilkalle politiet. Men vår klasse var ansett for å være vanskelig, så dette var kanskje et beredskapstiltak?

֎֎֎

Vv 5: Epikrise. Når man har vært sykehuspasient, blir det skrevet en epikrise. Det er en egen litterær sjanger, der den aktuelle legen fritt kopierer fra forrige epikrise. Klippet nedenfor sto i min siste epikrise, og var kopiert fra den forrige. I mellomtiden har sanggruppen holdt sin avskjedskonsert

Fra bloggerens nyeste epikrise på Bærum sykehus.

֎֎֎

iNyheter 14. april 2023. Klikk for å lese.

Vv 6: Dialekt. Christian Borch har skrevet bok der han bl. a. ytrer meninger om dialektbruk blant nyhetsjournalister i NRK. Det fikk bloggeren til å tenke på noe han hørte i NRK-programmet Her og nå for få år siden. «Ka je da di?» spurte intervjueren, ihvertfall var det hva intervjuobjektet oppfattet. Bloggeren, som også forstår sørvestnorske dialekter, hadde i sitt hode allerede oversatt til «Hva gir det dem?» da intervjuobjektet (en østlending) ba om å få spørsmålet gjentatt.

֎֎֎

Utdrag av ukebrev fra Senior Norge. Klikk for å lese.

Vv 7: Navn. Person er et substantiv, men er også et etternavn, særlig i Sverige. Da er det ikke lett for Senior Norge når arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen har et etternavn som er nesten det samme…

.

֎֎֎

Vv 8: Sang. Østlandsområdet var plaget av en bjørn nylig. Rådet fra bjørneforsker Paul Eric Aspholm hvis bjørnen ble nærgående, var å synge, og den anbefalte sangen var Bjørnen sover. Sangen gjengis her med Carl Michael Bellmans mer kjente tekst:


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *