Det er russetid …

… og russetiden varer til 17. mai. Samtidig skal disse ungdommene avlegge eksamen, men det er åpenbart mindre viktig enn russefeiringen.

Russen kan feire så mye de vil for meg, enten det går ut over eksamen eller ikke. Men feire behøver ikke bety å støye slik at de som ikke deltar i feiringen, blir holdt våkne. Jeg har en mistanke om at én eller flere russebusser står parkert i sin «tjenestetid» om natten på eller nær ved et fjell som har forgrening til mitt hus. For jeg hører bassdunkingen nedenfra, gjennom sengebena. Hvilke busser dette gjelder, vet jeg ikke, og i år er jeg avskåret fra å drive forfølgelse med bil. Den grundige oversikten over russebusser må derfor basere seg på en Budstikka-reportasje som sekundærkilde. Ut fra den er følgende oversikt etablert (noen opplysninger er anonymisert nedenfor):

Russebusser i.h.h.t. Budstikka-reportasje 19. april 2023. Klikk for større bilde.

Ideen om pensjonist-russebuss er lansert tidligere, og gjentas her med tanke på neste år. Den «vanlige» russen har her gått (egentlig rullet) foran og har dokumentert at det ikke reageres på feststøy så lenge den foregår fra en organisert gruppe med egen buss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *