Virtuell virkelighet 16/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Langsetfestivalen. Planleggingen til Langsetfestivalen har nå kommet så langt at plakatbildet er ferdig. Ellers går det langsomt, men vi blir ferdig til 30. mai.

֎֎֎

Vv 2: Plakett. Benkene vis-a-vis rådhuset i Sandvika er satt ut der av Bærum kommune, men vedlikeholdes delvis av privatpersoner. Det er en ordning finansrådmannen sikkert har glede av. Formuleringen på plaketten kan man jo undre seg litt over.

֎֎֎

Sandvika-utsikt mai 2023.

Vv 3: Utsikt. Fra benken ved hjørnet av Budstikkegården i Sandvika, der Bærum Sparebank en gang holdt til, er det fin samferdsels-utsikt. Bildet viser bloggerens terrenggående(?) uterullator nærmest, elsykkel, bil og parkeringsautomat litt unna, rytterstatuen enda lenger bak og E-18 i bakgrunnen.

֎֎֎

Aftenposten 12. mai 1923. Klikk for større bilde.

Vv 4: Rutebil. Det er visst hundre år siden i dag at den første bussruten i Norge ble opprettet. I så fall var Øyvind Holtan tidlig ute med annonse for rutebiler.

.

.

.

.

֎֎֎

Afteposten 12. mai 1923. Klikk for større bilde.

Vv 5: Vår 1. «Nu blomstrer det, staar i fuldt flor, hvad bildet over disse linjer tydelig viser,» skrev Aftenposten for hundre år siden. «Tydelig» – det må være skrevet med datidens blikk for avisbilder.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 12. mai 2023.

Vv 6: Vår 2. Også i år markerer Aftenposten at det er vår, men nå i form av annonser. Den til høyre sto 4. mai, og gir nærmest et påbud fra leverandøren av hagemøbler. Men folk flest vet vel at det er nå hagemøblene skal ut?

֎֎֎

Vv 7: Pandemi. Verdens helseorganisasjon har erklært at corona-pandemien er over. Vi i Engstelige Eldres Forening glad for å ha kommet oss gjennom prøvelsene uten merkbare plager eller bivirkninger.

֎֎֎

Har Vesle Hoa flyttet til Svalbard?

Vv 8: N****. Negerfjellet ligger på Svalbard, nærmere bestemt på Edge-øya. iNyheter forteller at Antirasistisk Front krever at fjellet skal få nytt navn. Les gjerne blogginnlegget Neger før og nå fra mai 2017.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 9: Helse. Lenge før koronapandemien – ja, endog før Asia-syken – gikk man i fare for helseskader. Les bare hva Aftenposten skrev for 50 år siden om blodforgiftning fra cocktailglass:

Aftenposten 12. mai 1973. Klikk for å lese hele artikkelen.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *