Svensk song osb.

Det er «gaukedagen» i dag etter hva flere kilder sier. Det har ikke noe med gauking (ulovlig salg av brennevin) å gjøre, men med det at gjøken kommer til landet omtrent på denne tiden. Selv har jeg ennå ikke hørt gjøken i år, ihvertfall ikke den ekte. Men på mobiltelefonen har jeg lagt inn gjøkur-alarm hver time, slik at jeg hører hvor jeg sist la fra meg telefonen. Da kommer en strofe fra Alice Babs med etterfølgende gjøkur (det kostet litt arbeid å få Babs og gjøken i samme toneart).

Alice Babs: Gökuret.
Alice Babs med bloggerens egenproduserte gjøkur kl. 5.

Et sted i Vestfold og Telemark (så lenge det fylket består) befinner det seg et gjøkur som trenger ettersyn. Den innebygde gjøken klarer bare å si det første «ko», men ikke det andre. Men det er jo bare en mekanisk gjøk.

Gjøkur med «forstoppelse».

Elles hadde det vore riktigare å skrive heile denne utgåva av bloggen på nynorsk. For det var på denne datoen i 1885 at Stortinget vedtok jamstilling mellom dåverande riksmål (no bokmål) og landsmål (no nynorsk). Eg vel i staden å markere at Monica Zetterlund døydde på denne datoen i 2005, og gjer det med Monicas vals (Debbies waltz):

Monica Zetterlund (1937-2005) syng Debbies Waltz med svensk tekst.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *