Betty og andre damer

I dag har Betty navnedag. Det markeres med en av tegnefilmene med Betty Boop, der hun opplever noe som noen hver kunne ønske seg:

En annen dame som er knyttet til dagens dato, er Klara Zetkin. Hun foreslo på 2. internasjonale sosialistiske kvinnekongress i 1910 dagens dato som kvinnedag. Bloggerens syn på det fenomenet kan man finne ved å søke opp ordet i søkefeltet øverst til høyre. De som ønsker tale for dagen, kan kanskje finne noe ved å følge disse lenkene:
Et 8. mars-tog i endring
«Kvinner og barn» er ikke det samme
Han mener mannens egenskaper er uønsket
Bloggens diktafon blir neppe godkjent; når man sier pinlig skriver den kvinnelig. Det kan ellers ikke bekreftes at en av dagens paroler er å endre navnet på Isle of Man til Isle of Person.

Etter at coronapandemien (corona med c!) er avblåst, kan det være grunn til å nevne at det første tilfellet av spanskesyken ble oppdaget på dagens dato i 1918. Og når det i dag går tog i gatene enkelte steder, er det kanskje for å markere at det er 59 år siden de første amerikanske militære styrkene kom til Vietnam (3500 marinesoldater).

Dikteren Rolf Jacobsen (1907-94) ville ha fylt 117 år i dag. Hans dikt Myrstrå vipper sto i leseboken for realskolen (tidlig på 1930-tallet), tror jeg. Da lo vi av diktet.

En av Bach-sønnene ble født på dagens dato i 1714. Carl Philip Emanuel Bach fulgte i sin fars fotspor og ble komponist. En av hans komposisjoner er Solfeggio i c-moll, som jeg tror mange pianoelever har strevd med.


Til innholdsliste for denne utgaven

1 kommentar

  1. Kan du vennligst sende bestefaren til Betty Boop til meg snarest, vil jeg være deg evig takknemlig 🤣👏👏🤩

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *