Dåpsdag og fødselsdag

I dag er det to år siden sykdommen vi har slitt med siden mars 2020, ble døpt covid-19. Ikke mange toåringer har fått så stor innvirkning på sin samtid. Bare norske språkmyndigheter er upåvirket, i hvert fall når det gjelder skrivemåten. Der holder man fast på at viruset som gir sykdommen covid-19 (med C), skal skrives korona (med K). Etter hvert snakker de fleste om omikron, omtalt her i bloggen i innlegget Omikron: Alfa og omega? i desember i fjor.

Leif Anderson var født på dagens dato, og ville ha fylt 97 år i dag . Mange synes kanskje navnet virker ukjent, men det hjelper nok – i hvert fall for de mest voksne – når man tar med tilnavnet: Leif «Smoke Rings» Anderson. Han hadde jazzprogrammet Smoke rings i Sveriges radio i mange år, og ble kjent i Norge gjennom sitt samarbeid med Knut Borge om NRK-jazzprogrammet Swing og sweet. Det er heldigvis fortsatt tilgjengelig i NRKs nettarkiv. Klikk på bildet nedenfor for å høre en utgave fra 1995.

Klikk på bildet for å høre Swing og sweet i en utgave fra 2. september 1995 med Knut Borge (t.v.) og Leif «Smoke Rings» Anderson.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *