Anerkjennelse har konsekvenser

Norge har anerkjent den teoretiske staten Palestina, og verden skjelver av frykt for hva Norge kan finne på å gjøre for å sette makt bak tiltaket. Danmark skjelver ikke; der har Folketinget vedtatt at Danmark ikke skal anerkjenne Palestina. Og ubekreftede rykter forteller at Israel har tatt kontakt med samedamene fra Fosen-saken og vil anerkjenne Sameland (den teoretiske staten Sápmi).

Norge skjelver heller ikke – vi har jo klima- og utenriksminister Espen Barth Eide. 1. mai (omtrent tre uker før anerkjennelsen av Palestina) ble han avbildet ved siden av en plakat som han påsto han ikke hadde sett. Ut fra situasjonen står det til troende. Men samme dag som Palestina-anerkjennelsen ble offentliggjort, inntok han lunsj i AUF, der han er avbildet foran et stort palestinsk flagg på veggen. Hvis han ikke så dèt, må han få seg ny øyenlege eller optiker.

Barth Eide så ikke plakaten.
Barth Eide så ikke flagget?

Etter den norske anerkjennelsen av Palestina har Israel trukket tilbake sin ambassadør til Norge. Men de diplomatiske forbindelsene er ikke brutt, og nestkommanderende ved den israelske ambassaden i Oslo har uttalt seg til Aftenposten om anerkjennelsen av Palestina. Og forfatteren Salman Rushdie har uttalt seg om en mulig palestinsk stat:


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *