Virtuell virkelighet 22/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Pyntet til streik.

Vv 1: Tariffoppgjør. Bloggeren synes det er litt latterlig når voksne folk tar på seg gule vester for å vise at de streiker. I et fremtidig tariffoppgjør blir kanskje en del av kravet at arbeidstakerne skal få grønne vester for å vise at de er i arbeid?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 24.mai 2024. Klikk for å lese.

Vv 2: Politikk. Betimelig nok har partiet Rødt valgt en leder som heter Snever eller noe sånt. Hun får kritiske spørsmål fra statsvitenskap-professor Bernt Hagtvedt i et innlegg i Aftenposten.

.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 24.mai 2024. Klikk for å lese.

Vv 3: Vekt. Ifølge normalvekt-tabellen skulle bloggeren vært omtrent 2,5 meter høy (vektdelen av tabellen går ikke langt nok til å vise høyden nøyaktig). Det kan være grunnen til hans interesse for Joacim Lunds Aftenposten-kommentar Har du fedme? Hvem sin skyld er det?

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Nedkjøling. Det har vært en varm mai måned, og ifølge klima- og utenriksminister Espen Barth Eide skal det bli enda varmere. Mange kan derfor ha nytte av Aftenpostens artikkel om nedkjøling av mineralvann. For å belyse dette vesentlige temaet har avisen intervjuet SINTEF-forskeren Kristian Solheim Thinn.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 24.mai 2024. Klikk for å lese.

Vv 5: Nynorsk-gjennombrot? Det vekkjer litt åtgaum når ein finn redaksjonelt stoff på nynorsk i Aftenposten. Artikkelen Parfymesalet har skote i vêret vart difor lese grundig for å vurdere språket, som synte seg å vere av den kvaliteten ein bør kunne vente av Aftenposten.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 24. mai 2024.

Vv 6: Forbud. Notisen ved siden av er en NTB-melding som sannsynligvis ikke er korrekturlest av Aftenposten. På den bakgrunnen lurer bloggeren på om det er veske eller væske som blir forbudt på Liseberg-konsertene.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

TV2-nyhetene 25. mai 2024.

Vv 7: Gjess. TV2-nyhetene satte nok en støkk i gåsebøndene sist lørdag. Med utgangspunkt i bildet ved siden av ble det i løpet av den etterfølgende reportasjen ytret ønske om økt gåsejakt og punktering av egg. Men det gjaldt villgjess. Velg gåsemusikk nedenfor.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 25. mai 2024. Klikk for å lese.

Vv 8: Leseverdig. «Kelner, det er ingen flue i suppen min,» er tittelen på en kommentar i Aftenposten. Både tittel og tekst bekrefter at Kjetil B. Alstadheim behersker kunsten å skrive morsomt om tilsynelatende kjedelige emner.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Nasjonalpark. Østmarka nasjonalpark ble åpnet med brask og bram sist lørdag. Det ville gledet bloggerens mor, som i sin ungdom hadde Østmarka som nærmeste turområde. Men hun ville nok også ha stusset over meldingen i den skattefinansierte TV-kanalen NRK om at nasjonalparken omfatter store deler av Østlandet, bl.a. Oslo.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *