Virtuell virkelighet 7/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Dyr 1. Bildet ved siden av er ikke av en astronaut, men av mascoten for det pågående vintersportsstevnet utenfor Beijing i Kina. Det skal visst forestille en panda. Under det tilsvarende stevnet på Lillehammer for noen år siden var maskotene – etter det jeg husker – barna Håkon og Kristin. Det er kanskje et tegn i tiden at Kinas valg av maskot er mer dyrisk.

֎֎֎

Aftenposten 14. februar 2022.

Vv 2: Dyr 2. Tidene har forandret seg siden mormor og og jeg matet endene i Sandvika på 1950-tallet. Nå går det mer vilt for seg, slik notisen ved siden av forteller. En tilsvarende hendelse var tema for innlegget Den tyvaktige skjære i oktober 2017.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 3: Dyrevern. En gruppe engelsktalende dyrevernere har rykket ut til forsvar for norske ulver. Til tross for sin engelskspråklige bakgrunn (jfr. den røde teksten på den plakaten som er avbildet ovenfor) kaller de seg Rovviltets røst (skrevet med den engelskspråklig håpløse bokstaven ø). Jeg trodde rovviltets røst hørtes slik ut:

Prøv denne på en hund (ikke sett øretelefoner på hunden, spill gjennom høyttaler).

֎֎֎

Sandvika storsenter

Vv 4: Stående buffet. I likhet med dyrevernerne i forrige notis (Vv3) foretrekker Sandvika Storsenter vanligvis engelske meldinger. Men i trappehallen (som nesten ingen bruker) står et oppslag på norsk. Der fremgår det klart at man må stå hvis man vil spise der.

.

.

.

֎֎֎

Vv 5: Bank. Også Storebrand bank foretrekker engelsk når man skal logge seg inn i nettbanken. Men nederst kan man velge mellom norsk og svensk. Det gir neppe bedre rentebetingelser.

֎֎֎

Vv 6: Telefon. Telefonmeldingen nedenfor kom to ganger daglig mandag, tirsdag og onsdag. Pussig at alle oppringningene kom fra forskjellige nummer som begynner med de samme fem sifrene som mitt eget. Likevel har jeg ikke latt meg lokke til å taste én, slik oppfordringen lyder (på engelsk). Det tror jeg ville bli dyrt.

֎֎֎

Vv 7: Høflig. I et forsøk på å blidgjøre sinte strømkunder har Hafslund begynt å bruke høflighetsform i sine fakturaer. Nå fant de ikke stor D på tastaturet, men mente det ikke var så nøye.

«Høflig» faktura fra Hafslund.

֎֎֎

Vv 8: Beste vestkant. Corona-restriksjonene er er fjernet, og under overskriften «Ølkastende gjest forlot Onkel Blaa i sinne» forteller Budstikka at det meste gikk pent for seg i Asker og Bærum på årets første kveld med tilnærmet normal helgefyll (bloggerens utheving). Slik lever dei der.

֎֎֎

Vv 9: Problemløsing. For et par år siden sendte NRK en serie som de kalte Oppfinneren. Én ting var de smarte løsningene vi fikk se. Men serien viste også hvordan problemløsningstankegangen ble videreført til neste generasjon.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *