Det skal flagges!

Kirkerudbakken skisenter drives av Bærum skiklubb.

«Vi hadde ikke heist flagg på flere år,» sa Hans Kristiansen ved Kirkerudbakken skisenter til Budstikka. Der måtte de ha brannvesenets hjelp for å få heist flagget for en av medaljevinnere i OL. Flagglinen manglet visst, ifølge Budstikkas referat.

Hvis man har flaggstang, bør det i det minste flagges på offentlige flaggdager, særlig i en skibakke som ligger så godt synlig til som Kirkerudbakken gjør. Førstkommende mandag får dette anlegget en sjanse til å vise at de har forbedret seg. Da blir kong Harald 85 år, og han har i høyeste grad fortjent at flagget heises.

Om det blant bloggens lesere skulle finnes noen som er i tvil om monarki som statsform, kan de ta seg overbevise av et intervju NRKs Gry Blekastad Almås hadde med Robert Lacey i forbindelse med at Barbados trakk seg ut av det britiske samveldet i november i fjor, eller les blogg-innleggene Et fleksibelt og livskraftig monarki (august 2018) og Flaggdag for kong Harald søndag (februar 2021). I det sistnevnte står det også om en annen av årets 85-åringer, kongeskipet NORGE.

For ordens skyld: Mandag skal flagget heises kl. 09.00 og hales ved solnedgang, som i Oslo-området er kl. 17.24. Og i tilfelle Kongen skulle komme forbi, kan denne fanfaren være grei å ha på mobilen (men en ekte hornblåser anbefales):


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *