Virtuell virkelighet 6/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Presisering. I forrige utgaves Virtuell virkelighet var et av temaene universell utforming . De «nye» pepsi-flaskene, med tynn plast som gir etter, og som derfor lett kan bli spruteflasker, var nevnt som eksempel på manglende universell utforming. Bloggeren er blitt gjort oppmerksom på at 1,5-litersflasker i seg selv er manglende universell utforming. Ellers kan mye tyde på at universell utforming vil si en utforming som alle er like misfornøyd med.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Bilde lagret 3. februar. Legg merke til datoen for øverste e-post (markert med lyseblått). Klikk for større bilde.

Vv 2: Foran. «Alltid foran» var Dagbladets slagord da avisen utkom på papir og var en kulturavis. Nå Har visst Aftenposten overtatt slagordet. Bildet ved siden av er lagret på bloggerens PC 3. februar. E-posten fra Aftenposten om sjefredaktørens ukebrev er datert 7. februar.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: Ordtak? Det er like godt å hoppe som å krype i det sure eplet.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Trafikkregulering. At offentlige instanser bruker utkjørselen fra bloggerens garasje som lagerplass, er han vant med. Nytt er at et privat firma, som til og med har trafikkregulering som arbeidsområde, tar seg til rette. Entreprenøren som hadde engasjert firmaet, ryddet raskt opp og beklaget.

Mye rot foran garasjen …
… men tydelig merket.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Forskrift. Bloggeren har av forskjellige grunner måttet lese Bærum kommunes renovasjonsforskrift. Den er åpenbart ikke korrekturlest (eller kanskje den følger kommunal standard for riktig norsk), men det meste er forståelig. Det ville imidlertid være nyttig om bloggens lesere kunne hjelpe til med å forklare følgende to passuser:
«(…) Manglende henting som skyldes grov feilsortering av avfall eller utplassering av avfall som strider imot forskriften og retningslinjer fra Bærum kommune må abonnenten selv sortere avfallet på nytt og bestille ekstrahenting.» (§ 6-1)
«(…) Gjenstander som på grunn av form, materialsammensetning og/eller størrelse eller vekt skal ikke leveres i oppsamlingsenheten.» (§ 10-2)

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Document 6. februar 2024. Klikk for å lese.

Vv 6: Juks. «Støre bytter ut en juksemaker med en annen» – joda, Document har nok kost seg med å lage overskriften. Saken om den nye statsråden for forskning og høyere utdanning er ikke ny, men gjør det ikke lettere å være statsminister.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: Isbane. For hundre år siden var det travløp på Sandviksbukten ifølge Asker og Bærums Budstikke. Det er det ikke nå, faktisk er det ingen hester å se der ute. Men bloggeren kjørte bil der en vinter tidlig på 1960-tallet.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: Skjær. Det er oppdaget et nytt skjær i Trondheimsfjorden ifølge meldingen nedenfor fra den skattefinansierte mediekanalen NRK. Skjæret har ennå ikke kommet på noe kart, men meldingen ble sendt tre ganger i timen fra kl. 10 torsdag denne uken. Den fikk også plass i Dagsrevyen.

Kommenter denne notisen

Det nye skjæret i Trondheimsfjorden, Steinskjær, ble meldt om av både Chetan Rasogi om formiddagen ….
… og Valentina Baisotti om kvelden. Med bakgrunn fra kystbyene Drammen og Bergen vet de to mye om skjær.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *