Virtuell virkelighet 6/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: OL-deltakere. Bloggens lesere kan selv vurdere om klippet ovenfor mest sannsynlig har stått i en Bærums- eller Trøndelagsbasert avis. Bloggeren vet svaret, og tror at den som har laget overskriften, kanskje er utflyttet trønder.

֎֎֎

Tekstmeldinger fra Aftenposten. Klikk for større bilde.

Vv 2: Avisbud. Fortsatt er vi noen som får papiravis levert med bud. For å underholde oss sender Aftenposten av og til ut meldinger om forsinket avis. For meg var øverste melding ved siden av betryggende, ettersom jeg aldri har gitt avisbudet noen nøkkel. Nederste melding hadde jeg forstått hvis avisbudet skulle kjøre rundt på gårdsplassen her. Veiene ellers i området er godt kjørbare.

֎֎֎

Budstikka 4. februar 2022. Klikk for større bilde.

Vv 3: Gatenivå. Som det fremgår av teksten ved siden av, befant gågaten i Sandvika seg på et høyere nivå enn gater flest.

.

.

֎֎֎

Budstikka 4. februar 2022. Klikk for større bilde.

Vv 4: Raseringsglede? De som har anlegg for å engste seg, bør ikke tenke for mye på den raseringsgleden Bærums ordfører gir uttrykk for overfor Budstikka (hvis hun er riktig sitert, da …).

֎֎֎

Vv 5: Kvinnenettverk. Kulturminister Anette Trettebæsj-tuen fortalte i NRK-programmet Nytt på nytt for en uke siden om konspirasjonene som hennes regjerings-«venninner» Anniken Huttifeldt og Tonje Brenna (kjedelig navn!) har stått bak i det siste. Stakkars Jonas Gasj Tøre, som skal holde styr på disse!

NRK Nytt på nytt 4. februar 2022.

֎֎֎

Vv 6: Sentralbanksjef 1. Ida Wolden Bache skal være fungerende sentralbanksjef frem til Jens Stoltenberg tiltrer utpå høsten en gang. I Aftenpodden påpekte Aftenpostens politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim det historiske i at hun blir første kvinne i denne stillingen (selv om hun «bare» er fungerende sjef) – inntil en kvalifisert mann overtar, som det senere ble sagt.

֎֎֎

Vv 7: Sentralbanksjef 2. I forbindelse med ansettelsen av ny sentralbanksjef har det blitt påpekt at finansminister og SP-leder Vedum måtte til Brussel for å få tak i det beste alternativet.

֎֎֎

Aftenposten 3. februar 2022. Klikk for større bilde.

Vv 8: From Moscow. Aftenposten-klippet ved siden av viser at Moskva ikke ligger noe tilbake for Sandvika når det gjelder å bruke engelske navn på lokal virksomhet (for Aftenposten har vel ikke oversatt russiske navn til engelsk?). Les Welcome to Sandy Bay (Sandvika) fra august 2018.

֎֎֎

Vv 9: Repriser? «Hvi skrider Menneskeheden saa langsomt frem?» skrev Henrik Wergeland. Et blikk på gamle aviser gir inntrykk av at spørsmålet fremdeles er aktuelt. For hundre år siden hadde Aftenposten en notis med overskriften Russisk nabopolitik. Og de to hovedoppslagene på Aftenpostens forside for femti år siden (nedenfor) – om kraftmangel og om Oslos bilpolitikk – er aktuelle temaer også i dag. Og så var det vinter-OL – i Sapporo, Japan.

Aftenpostens morgenutgave 11. februar 1972.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *