Virtuell virkelighet 50/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Her blir mesteparten av 1. etasje ledig for utleie fra 1. februar 2023. Klikk for presentasjon som kan skrives ut eller videresendes.

Vv 1: Utleie. Hovedbygningen på Langset er et hus med sjel, og der blir en leilighet i 1. etasje ledig fra 1. februar 2023. Den som er interessert, kan kontakte bloggeren.

.

.

.

֎֎֎

Vv 2: Julegryte. Da sanggruppen Hummer & Canari avsluttet sin virksomhet, ble det som sto på gruppens bankkonto overført til Frelsesarmeens julegryte (bankgiro 3000.15.07350). Gruppen oppfordrer andre til å bidra dit eller til et annet godt formål med et passende beløp. Se ellers Exit Hummer & Canari i denne utgaven av bloggen.

֎֎֎

Klikk for å lese hva Aftenposten skrev om Fornebu-broen for femti år siden.

Vv 3: Flyplassbro. Da det var flyplass på Fornebu, gikk trafikken fra Oslo dit over en «midlertidig» bro (tror den sto i ca. 20 år). Det var i den tiden da Satans Vegvesen var villig til å prøve utradisjonelle løsninger (at SAS, Braathens SAFE, Postverket og Schøyens Bilsentraler deltok i finansieringen, kan nok ha medvirket til at broen ble bygd). Så vidt bloggeren husker, ble broen kalt «Broen over Kai» etter Kai Søtorp, den daværende regionalsjefen for SAS i Norge.

֎֎֎

Aftenposten 16. desember 1922.

Vv 4: Plikt. Aftenposten (Høire-avis) var i 1922 helt nøytral da den refererte hva den mer venstre-orienterte avisen Social-Demokraten hadde skrevet om «mandens første pligt»,

.

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 16. desember 1922. Klikk for større tekst.

Vv 5: Bytte. Annonsen ved siden av sto på iøynefallende plass på forsiden av Aftenposten for 100 år siden. Tro om det var egne slektninger fru Buck i Elisenbergveien prøvde å ordne opp for? Og hvordan gikk det?

֎֎֎

Klikk ovenfor for større tekst. Klikk her for å lese Den lille håndbrygger på Nasjonalbibliotekets nettsider.

Vv 6: Bryggebot? De som ennå ikke har begynt ølbryggingen til jul, er for sent ute, og skal etter Gulatingsloven betale bot til biskopen (formodentlig den katolske, Bernt Eidsvig). For å unngå dette neste år kan man lese seg opp om ølbrygging i boken som er avertert ved siden av.

.

.

.

,

֎֎֎

Klikk ovenfor for å se bloggeren i aksjon med den gamle snøfreseren i januar 2008.

Vv 7: Vintermaskin. Bloggeren har nettopp anskaffet ny snøfreser. Den gamle ville ikke starte, og mye tyder på at det skyldtes gass i forruskeren. Den nye har elektrisk start, og blir forhåpentligvis lite brukt. Miljøvernminister Espen Barth Eide har lovet varmt klima, og må regne med en storm av protester hvis det ikke blir slik.

֎֎֎

Aftenpostens morgennummer 16. desember 1972. Klikk for å lese avisen.

Vv 8: Kraftproduksjon. Kjernekraftverk har vært tema her i bloggen tidligere og kan bli det igjen. For femti år siden var det planer om et kjernekraftverk i Oslofjord-området. Men kommunestyret i Vestby sa nei til planene. Der ligger nok noe av årsaken til de høye strømprisene for tiden..

.

.

֎֎֎

Vv 9: Kjønnsnøytralt? Slutten av ingressen nedenfor er interessant å lese i dag, femti år etter at den sto på trykk. Da kunne kringkastingssjefen åpenbart ikke hete Vibeke til fornavn, og det var vel heller ikke tenkelig at Aftenpostens sjefredaktør kunne hete Trine.

Aftenposten 16. desember 1972.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *