Exit Hummer & Canari

  • Sanggruppen Hummer & Canari har nå nedlagt sin virksomhet. Til hjelp for de som i fremtiden skal arbeide med norsk musikkhistorie, kommer her noen nøkkelopplysninger og utdrag fra gruppens avskjedskonsert sist søndag.

Hummer & Canari hadde sin første øvelse 11. september 1984, og besto da av fire medlemmer fordelt på stemmene sopran, alt, bass og tenor. Medlemstallet varierte gjennom årene, men det var aldri mer enn to på hver stemme. De siste årene ble tenorstemmen sunget av en dyp alt, mens den tidligere tenoren sang bass (arrangementene ble noe tilpasset denne besetningen).

Hummer & Canaris repertoar har stått i stil med gruppens navn, med musikalske ytterpunkter som Knut Nystedt og Carl Michael Bellman og ellers stor vekt på «evergreens». Gruppen hadde lenge en ganske aktiv konsertvirksomhet, dels med «oppdragskonserter» bl. a. i Norsk Sjøfartsmuseum og i private arrangementer, dels med egenarrangerte konserter, der førjulskonsert i Tanum kirke var en tradisjon i mange år.

Konsert ved tenning av lysene på julesyrinbusken var en gjenoppliving av førjulskonserten, og var etter hvert Hummer & Canaris eneste faste, årlige konsert. «Julesyrinbusktenningskonserten» i år var også gruppens avskjedskonsert. Fra den gjengis Tre kongar frå Bolivia (en julesang i søramerikansk stil) og White Christmas. Den siste var Hummer & Canaris avskjedsnummer. Klikk nedenfor for avspilling.

Sanggruppen Hummer & Canari 11.12.2022: Tre kongar frå Bolivia.
Sanggruppen Hummer & Canari 11.12.2022: White Christmas.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *