Virtuell virkelighet 45/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


NRK Dagsrevyen 30. november 2023.

Vv 1: Alvor. COP-28 pågår i Dubai, og er omtalt i denne utgaven av bloggen i innlegget COP og Copland. På konferansen snakker de om veeeeldig alvorlige ting, som man kan se av Eivind Molde, som rapporterer for den skattefinansierte TV-kanalen NRK. Det hosstående klippet er uten lyd – vi forstår likevel alvoret.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 2: Barthe-optimist. Espen Barth Eide, tidligere klima- og miljøminister, nå utenriksminister, er optimist til tross for at han har havnet i dårlig selskap i Dubai:

Maria Hasselgård forteller i NRK om utenriksminister Espen Barth Eide.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: Yrkesvalg. Hørt på bussen fra en ungdomsskoleelev(?) som et øyeblikk rev seg løs fra mobilskjermen: «Når jeg blir stor, skal jeg få meg en jobb hvor jeg kan jobbe med henda – hjernekirurg eller noe.»

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK Kveldsnytt 3. desember 2023.

Vv 4: Høylytt. Bloggeren lurer på hvorfor offiseren(?) på klippet ved siden av bruker mikrofon, til og med to slike. Men hørselshemmedes forening i Jemen er svært fornøyd.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Prosent. Matematikklæreren hadde tatt et første overblikk over tentamensbesvarelsene. Med en oppgitt mine sa han til klassen: «Fortsetter dere sånn, kommer minst 50 prosent av dere til å stryke på eksamen! Straks kom en kommentar fra langt bak i klassen: «Døh, så mange er vi’kke asså!»

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Klikk for å høre lydklippene.

Vv 6: NRK1. Det er krig på Gazastripen, og det er ikke første gang. Like uforanderlig er den skattefinansierte mediekanalen NRKs presentasjon av konflikten. I arkivet fant jeg lydklippene ved siden av fra 2009.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: NRK2- I «rulleteksten» etter et radioprogram nevnes alle som har bidratt til programmet fra radiokanalen (her: NRK, skattefinansiert). Bloggeren lurer på hvorfor han som heter Anti Åsen ikke kaller seg Dalen?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Google oversetter fra samisk til norsk. Klikk for større bilde (og tekst).

Vv 8: Oversettelse. I et forsøk på å finne ut hva NRKS nettsider (skattefinansiert) hadde å fortelle om nevnte Anti Åsen (se Vv-7), prøvde bloggeren med Google oversetter. Resultatet står ved siden av; det er vel samedamene fra Fosen som har overtatt nettstedet.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Og/å. Korrekt språk er usedvanlig viktig! Se også Og eller å? fra januar 2017.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *