Virtuell virkelighet 40/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


En god værmelding. Les om da Bente Wahl røpet at hun bestemmer nedbøren.

Vv 1: Nedbør. Med bilder i hodet av kraftmagasiner med lav fyllingsgrad og med siste strømfaktura i friskt minne er det med en viss glede bloggeren ser værmeldinger som den på bildet ved siden av. Bente Wahl er med på bildet fordi hun som kjent bestemmer over nedbøren (avslørt her i bloggen for snart to år siden).

֎֎֎

Aftenposten 30. september 2022.

Vv 2: Beredskap. Skal man tro sitatet ved siden av, er det viktig å forberede seg på uforutsette ondsinnede handlinger når verden ikke er perfekt. Bloggeren lurer på om Frederic Hauge også tok slike forhold med i vurderingen da han nektet militærtjeneste. Bloggen omtalte familiebedriften Bellona i desember 2021.

֎֎֎

Greta Thunberg i Resett 4. oktober 2022.

Vv 3: Rørlekkasje. Som mange har fått med seg, har det gått hull på et par gassrørledninger i Østersjøen. Fra Russisk hold har det kommet sterke antydninger om hvem som kan stå bak en mulig sabotasje (ikke Russland!). Damen på bildet ved siden av var ikke nevnt.

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 4. oktober 2022.

Vv 4: Bolig. Er boligmarkedet noe man som førstegangs boligkjøper skal inn eller ut på? Det avhenger kanskje av boligeierposisjonen for den som uttaler seg?

.

֎֎֎

Aftenposten 30. september 2022. Klikk for å lese.

Vv 5: Årsak. Det er en måned siden dronning Elizabeth døde. Hun ble 96 år gammel, og da er dødsårsaken alderdom ikke så unaturlig. Men den fikk sin overskrift i Aftenposten.

֎֎֎

Aftenposten 10. september 2022.

Vv 6: Korrektur. Ifølge en annonse i Aftenposten kan man «oppeve» filmer på en helt ny måte. Det heter vel det når filmene vises med levende musikk i Konserthuset. Bloggeren lurer på hva det koster å få en slik korrekturfeil på trykk i en helsides annonse.

.

֎֎֎

Vv 7: Luftfart. De som hittil har reist med flyselskapet KLM, har risikert å få bakkekontakt raskere enn de har ønsket. Men nå skal man der begynne å bruke bærekraftig drivstoff, så da holder nok KLM-flyene seg i luften. Dette var hva bloggeren fikk ut av en helsides annonse i Aftenposten.

֎֎֎

Vv 8: Visumnekt. NRKs stilling som Moskva-korrespondent var inntil nylig betjent av Jan Espen Kruse, men er nå overtatt av den langt mer krakilske Gro Holm. Ikke rart at russerne nølte i det lengste med å gi henne visum.

NRK Dagsrevyen 30. september 2022.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *