Virtuell virkelighet 38/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Gaza og Oslofjorddn.

Vv 1: Midtøsten. Gaza, som har vært sørgelig aktuelt i nyhetene, er ikke noe stort område. Kartet i den røde rammen ved siden av er i samme målestokk som utsnittet av norgeskartet i resten av bildet. Det ser ut som hele Gazastripen kunne få plass i Indre Oslofjord – uten Bunnefjorden. Se også Day of infamy i forrige utgave av bloggen.

֎֎֎

Sommerfugl? Klikk for større bilde.

Vv 2: Entomologi. September er ingen sommermåned, så det var vel ikke sommerfugler som svirret rundt saftfabrikken i slutten av forrige måned. Men én av dem stilte seg opp for fotografering, slik at de mange entomologene blant bloggleserne kan finne ut hvilken art dette er.

֎֎֎

Vv 3: Jazz. Da jeg hørte på Jazz Record Requests på BBC3 nylig, dukket navnet Gene Krupa opp. Det var lenge den eneste jazz-slagverkeren jeg visste navnet på, etter at far nevnte ham en gang. Her er Gene Krupa Quartet (Teddy Wilson på piano, Lionel Hampton på vibrafon, Red Calender på bass og Gene Krupa på slagverk – med en liten solo) med Airmail Special fra 1959:

֎֎֎

Vv 4: Økonomi. De som har for mye penger, kan bruke dem til å kjøpe frosset vann. Eller de kan gi økonomisk støtte til bloggen.

.

.

.

.

֎֎֎

Klikk for større bilde.

Vv 5: Trash. I Rådhusparken i Sandvika er papirkurvene erstattet av moderne innretninger. Som seg hør og bør i Sandy Bay er bruksanvisningen nederst på automaten på engelsk.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 6: Nedbør. Det kom en del regn tidligere i høst. Da viste det seg at Gamle Drammensvei ikke er helt rustet for store nedbørsmengder.

.

֎֎֎

Vv 7: Bygg. Kjettingen som trakk kjelleroverbygget på Langset til riktig posisjon (1 cm mot høyre), er nå erstattet av et stag som skyver det på plass. Dermed kunne skråstaget i døråpningen fjernes, og det er enklere å ta seg ned til vaskemaskinen i kjelleren.

Kjelleroverbygg med kjettingtrekk og skråstag i døråpningen. Klikk for større bilde.
Kjelleroverbygg med skyvefunksjon (over den røde streken – egentlig en anordning som holder takplater på plass under montering). Klikk for større bilde.

֎֎֎

Vv 8: Tenner. I godt og vel et halvt år har jeg hatt gleden av å være moralsk støtte for en tannlegepasient. Den omfattende operasjonen går nå mot slutten, og det feires med en kjent tannpussesang:

֎֎֎

Vv 9: Teknikk. Rundtelefoni, som også har nymotens betegnelser som kringkasting og radio, hadde visst ingen enkel start her i landet. Aftenposten skrev om det i klippet nedenfor.

Aftenposten 20. oktober 1923.

Til innholdsliste for denne utgaven

1 kommentar

  1. Meiner sommarfuglen er ein admiral. Entomologi er ikkje min tekopp. Interessa heller kanskje meir mot etymologi. For namnet admiral har ulike forklaringar: 1) Høg militær orden (m/ diverse striper). 2)Men somme tenkjer st det konnoterer mot *admirable*. -Staseleg er den uansett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *