Virtuell virkelighet 31/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Sport. Det er ikke orden på noenting i fotball lenger! Før het den norske landslagssjefen Røste Fossen, det var 11 mann på hvert lag og i EM og VM ble det spilt kamper i et par uker før Tyskland til slutt vant. For ikke lenge siden vant England(!), og det var bare damer på lagene.

֎֎֎

Budstikka 31. juli 2022.

Vv 2: Våpenkontroll. Hvis politiet alltid er like påpasselige som overskriften ved siden av kan tyde på, var det nok bare så vidt jeg unngikk arrestasjon nylig. Jeg holdt på med vaktmesterarbeid her på bruket, og manglet skruer av riktig dimensjon. Iført «vaktmesteruniform» oppsøkte jeg derfor Jula-butikken i Sandvika. Men i farten glemte jeg å legge igjen kniven i bilen før jeg gikk inn. Hadde jeg blitt oppdaget av politiet, kunne det lett ha blitt et opphold i glattcelle. Og når jeg nå røper fadesen, har jeg vel politiet på døren straks denne bloggen er publisert.

֎֎֎

Budstikka 3. august 2022. Klikk for å lese (kanskje bare for Budstikka-abonnenter)

Vv 3: Kantklipp. Denne Roar i klippet ved siden av – hva er problemet? Jeg kan være enig i at det ikke er kanoens kanter som er klippet, men den ene enden. Men er det så nøye, da? Vil han ha kantene klippet, må han legge kanoen riktig vei!

.

֎֎֎

Budstikka 30. juli 2022.

Vv 4: Parkering? Overskriften ved siden av kan tyde på at Budstikka må ta et oppfriskningskurs i maritim terminologi. For det er vel fortsatt slik at båter fortøyes, mens kjøretøy (f.eks. bil med båttilhenger) parkeres?

.

֎֎֎

Budstikka 31. juli 2022.

Vv 5: Heder. Klippet ved siden av er fra Budstikka. Avisen røper ikke hvorfor han som flytter bysten av Erik Bye, har gjort seg fortjent til en hedersplass.

.

.

.

֎֎֎

Budstikka 31. juli 2022.

Vv 6: Overnattingspris. Budstikka-oppslaget ved siden av forteller ikke hva det koster å sove i hytta, bare at det ikke er lov å sove der for 2,5 millioner. Hvis prisen er lavere – ganske mye lavere! – synes jeg det er greit. For det gjelder vel prisen pr. natt?

.

֎֎֎

Vv 7: Ringrick? Ringerike har jeg alltid oppfattet som ganske rotnorsk (dronning Ragnhilds drøm og alt det der). Men helsevesenet i Ringerike kommune henvender seg til publikum på engelsk, slik man nylig kunne se i NRK Dagsrevyen.

Fra NRK Dagsrevyen 29. juli 2022. På lappen på døren står det «No shoes».

֎֎֎

NRK Nett-TV 1. august 2022.

Vv 8: Utilgjengelig. Klippet ved siden av er et utsnitt av programoversikten for NRKs nett-TV. Kan noen forklare hvorfor programmet, som ikke lenger er tilgjengelig, står der?

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 9: Stammespråk. Kommentaren nedenfor gjelder nok på flere områder enn næringslivets stammespråk.

Aftenposten 31. juli 2022.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *