Virtuell virkelighet 29/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Forbryterjakt. For en uke siden ble bloggerens eiendom utsatt for et attentat (kanskje det var ment som en advarsel til bloggeren?) . Det lille stakittet ved innkjørselen ble påkjørt i løpet av fredag ettermiddag. Forrige gang noe tilsvarende skjedde, var det vitner til påkjørselen, og de noterte nummeret på bilen som ble brukt, og som stakk av. Påkjørselen ble meldt til politiet, som henla saken. Denne gangen dropper vi arbeidet med anmeldelse.

Slik så stakittet ut etter påkjørselen. Innringet med rødt: resten av en gjerdestolpe som stakittet er festet til.
Når stakittet er rettet opp, ser man at gjerdestolpen er bøyd. Den må ha blitt påkjørt av en bil som har kommet nedenfra (fra venstre på bildet) eller har rygget på den. Påkjørselen må ha satt spor på bilen.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Innringet: Simba på vakt.

Vv 2: Vakthund. Vi har vakthund! Simba hadde frivakt da stakittet ved innkjørselen ble påkjørt (Vv 1 ovenfor), så gjerningspersonen slapp unna. Ellers bør uvedkommende holde seg unna, for Simba er ikke til å spøke med når han er på jobb. Se også Et hundeliv fra februar 2022.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Document 6. august 2023. Klikk for å lese.

Vv 3: Logo. Kulturrådet har fått ny logo. Med den følger rådet på sin måte opp statlige bedrifter som Mesta, Cermaq og Vy, som bare har valgt meningsløse navn. Paul Grøtvedt i Document raljerer over den nye logoen allerede i overskriften: «…fra lego til logo».

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Reiserapport. I januar 2000 var bloggeren på anti-sydentur (fly til Berlevåg, Hurtigruten og tog hjem igjen). Nylig dukket den spontane web-rapporten fra reisen opp under opprydding på bloggerens PC. Rapporten er en reprise fra slutten av blogginnlegget Bare hurtigruta går fra april 2018.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

iNyheter 10. august 2023. Klikk for å lese.

Vv 5: Smittsomt? Når man ser iNyheter-oppslaget ved siden av, er det – på bakgrunn av Bjørnar Moxnes’ solbrilletyveri – naturlig å spørre hva som ble servert på Rødts landsmøte tidligere i år. Eller går det noe smittsomt i partiet?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 11. august 1923. Klikk for større bilde.

Vv 6: Ukjent. Bloggeren kan ikke huske å ha sett en Durant på veien. Eller kanskje var bilen «ostende-blaa» eller «Richelieublaa» (to av de fem fargene man kan velge mellom ifølge annonsen ved siden av), farger som bloggeren ikke har noe forhold til og som derfor kan ha gått upåaktet hen.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 7. august 1923. Klikk for å lese.

Vv 7: Ulykke. Det står kjøreulykke i overskriften ved siden av. Det skyldes at ulykken skjedde med hest og vogn.

.

.

.

.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Ikke lenger i salg hos Biltema.

Vv 8: Gammeldags. Vannøse er vel noe bare bloggeren og andre gamlinger vet hva er. Det eksemplaret som fantes i en av kjøkkenskuffene her, har forsvunnet. Bloggeren trodde det bare var å kjøpe en ny, men kom ikke lenger enn til bildet ved siden av. Det er fra Biltema, som i sin nett-katalog oppgir produktet som utgått.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Språk. Å flotte seg med fremmedspråk som i tegneserien nedenfor er ikke noe nytt. Dette diktet av dansken Christian Wilster (1797-1840) ble sitert innlegget Språklig jåleri fra august 2017:

Hver Mand, som med Kløgt gik i Lærdom til Bund,
Latin paa Papiret kun malte,
med Fruerne Fransk, og Tydsk med sin Hund
og Dansk med sin Tjener han talte.

Aftenposten 17. juni 2023. Klikk for avisside med tydeligere tekst.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *