Virtuell virkelighet 28/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Bloggerens valgkort (personlige opplysninger er sladdet).

Vv 1: Valg 1. Bloggeren har mottatt valgkort (på papir, siden han har reservert seg mot digital kontakt med det offentlige) for lokalvalget 11. september. På kortet opplyses det om at kortet ikke er nødvendig på valgdagen. Legitimasjon, derimot, er nødvendig. Bloggeren trenger hverken kort eller legitimasjon, siden han ikke skal avgi stemme.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

iNyheter 31. juli 2023. Klikk for å lese.

Vv 2: Valg 2. Bloggeren boikotter valget fordi det ikke lenger er mulig å stryke kandidater. En strykningskandidat er omtalt i klippet ved siden av (fra iNyheter). Kongsvinger-velgere som har tenkt å stemme Høyre, er nødt til å stemme også på Sadug Alfeli, uansett hva de synes om hans bravader.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 4. juli 2023. Klikk for å lese.

Vv 3: Hyttetur-SMS. Som kjent var en gruppe middelaldrende herrer med tilknytning til Senterpartiet på hyttetur sammen for et par år siden. Tekstmeldingen som ble sendt fra turen, var utgangspunkt for Helle Stensbaks debattinnlegg Tillit nok for en statsråd i Aftenposten i begynnelsen av juli.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Krav. Det er sannelig ikke lett å være politiker når man må forholde seg til regler som de tre som er nevnt ved siden av. Og så er det syv til!

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Melkøya skal bli elektrisk.

Vv 5: Elektro-øy. Nå blir det farlig på Melkøya, for den skal bli elektrisk. For fuglene går det nok greit, for de er vant til å sitte på luftspenn med høyspenning. Men hva med reinsdyr og andre dyr? Og blir det satt opp varselskilt, så mennesker ikke av vanvare tråkker på den elektriske øya?

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK Dagsrevvyen 5. august 2023.

Vv 6: Trenerbytte? Skal man tro den skattefinansierte mediebedriften NRK (det skal man nok ikke), har Hege Riise forandret utseende under oppholdet i New Zealand. Eller er hun blitt byttet ut i stillhet?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: Historie. Sitatet ved siden av er tankevekkende. Kanskje Napoleon vant slaget ved Waterloo?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 7. august 1923.

Vv 8: Tiltaleform. Da bloggeren gikk på folkeskolen, ble lærere av hunkjønn tiltalt med «frøken». Klippet ved siden av sto i Asker og Bærums Budstikke noen år før bloggerens skoletid, og gir kanskje en bakgrunn for tiltaleformen.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Loggføring. En eller annen av bloggens velskolerte lesere kan kanskje hjelpe bloggeren med ordlyden i et latinsk utsagn som begynner med «dulce est» og betyr noe i nærheten av at det er sunt av og til å bryte regler. Det var klasseforstanderen på engelsklinjen som lærte oss dette. Tegneserien nedenfor handler om det samme.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *