Virtuell virkelighet 28/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Langset i NRK Oslo og Viken 10. juli 2022. Klikk for større bilde.

Vv 1: Langsetbilde 1. NRK – den skattefinansierte mediekanalen – bruker enhver mulighet til å vise bilder av Langset, der bloggeren bor, sikkert som en forberedelse til full dekning av Langset-festivalen neste år.

.

֎֎֎

Langset i Budstikka 8. juli 2022. Klikk for større bilde.

Vv 2: Langsetbilde 2. Også Budstikka har hengt seg på motebølgen med å vise bilder av Langset (jfr. forrige notis), som da avisen i serien Min badestrand presenterte naturiststranden på Kalvøya. Hovedillustrasjonen var for øvrig et bilde av de to intervjuobjektene i full naturist-«mundur».

֎֎֎

Aftenposten 15. juli 1910.

Vv 3: Badedame. Det er lenge siden sist bloggen hadde et dristig badedrakt-bilde. Det kan bli lenge til neste gang også.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 18. juli 1922.

Vv 4: Holdeplass. Den som sto bak innholdet i utklippet ved siden av, var muligens forut for sin tid, for Lakseberget buss-stopp har bare eksistert siden 1964. Før den tid het stoppestedet Munch, og lå et par hundre meter nærmere Oslo. Eller har det blitt flyttet flere ganger? Selve Lakseberget er imidlertid borte.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Dette var bra!

Vv 5: Konsert. Bloggeren var til stede på åpningskonserten under Kongsberg Jazzfestival i forrige uke. Det var NRK også, men opptaket har ikke vært å finne i den skattefinansierte kanalens senere sendinger. Skulle konserten Musical Sanatorium med Stian Carstensen dukke opp, kan den anbefales! En foreløpig erstatning kan være NRKs Hovedscenen fra mai i fjor, med et intervju med Stian Carstensen og litt musikk.

֎֎֎

Vv 6: Hai. «Alt du må vite om haier på Bali» står det i overskriften nedenfor. Likevel er artikkelen full av tekst.

Klikk for å lese (bare for blogglesere som skal til Bali!)

֎֎֎

Vv 7: Fiber. Forrige torsdag – og bare 20 minutter etter avtalt tid – ble bokser for fibernett installert og testet her på bruket. Hvis det virker, kommer det i bruk 1. september.

֎֎֎

Budstikka 10. juli 2022.

Vv 8: Fisk. De driver med mye rart i nabokommunen Asker. Bl. a. har de en skatepark. Budstikka har valgt å illustrere saken med bilde av en teknisk installasjon i stedet for bilde av fisken skate, som er nokså uvanlig her i Oslofjorden. Men hva skal den med egen park – og på tørt land?

֎֎֎

Vv 9: Overklassepreg. Oppslaget ved siden av (fra lokalavisen Budstikka) kan forklare hvorfor noen kaller kommunen jeg bor i for Blærum. En ekstra hytte, liksom…

.

.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *