Virtuell virkelighet 27/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Bloggfeil. I forrige ukes utgave av bloggen var det feil i lenken til innholdssiden nederst i hvert innlegg (lenken gikk til foregående utgave). Feilen er nå rettet og beklages.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 2: Troll. Turistveien Trollstigen er stengt ut året til stor fortvilelse for mange. Blogglesere som kommer over en fortvilet (eller kanskje er fortvilet selv), kan trøste seg med Trollsteget med Sven Nyhus kvartett:

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: Fotball-rasjonalisering. Bloggeren har et forslag til raskere avvikling av store fotballkonkurranser, som f. eks. det pågående E.M. i Tyskland. Man skal jo frem til en avsluttende kamp mellom to lag, mens langt flere lag er påmeldt. Da må det være mulig i perioden frem til finalen å avvikle kamper med fire lag om gangen, ikke bare to, som nå. Banen har fire sider, og kan lett gjøres kvadratisk, med ett mål på hver side. Med fire lag om gangen går kvalifiseringsrundene dobbelt så fort, og turneringen vil kunne avvikles på en ukes tid, Det får man enda bedre til ved å utnytte tiden godt (hver kamp tar bare et par timer, og en vanlig arbeidsdag er 7-8 timer).

I skisport finnes noe som kalles «Gunder-metoden». Nå ligger fotball om mulig enda lenger unna bloggerens ferdighetsområder enn skisport, men hvis forslaget ovenfor blir gjennomført, frafaller han krav om honorar hvis ordningen kalles «Torgeir-metoden».

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Klikk for større bilde.

Vv 4: Klesreklame. Bloggeren har med interesse (språklig interesse, vel å merke) registrert en annonse om bikini-overdel og -truse. Annonsen gjør for sikkerhets skyld oppmerksom på at plaggene selges i damestørrelser.

.

.

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 25. juni 2024.

Vv 5: Skatteprotest. Det er for lite action når stortinget fatter sine skattevedtak! Dette fremgikk tydelig av en reportasje fra Kenya i den skattefinansierte TV-kanalen NRK.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 23. juni 2024.

Vv 6: Svenskesmøring. Bildet ved siden av fra den svenske smørebussen som skal brukes under kommende vinters skirenn, viser svenskenes problem. Språkvalget i advarselen på innsiden av døren kan tyde på at man tar sikte på konkurranser som foregår på de britiske øyer eller mer fjerntliggende engelskspråklige land som USA, Australia eller New Zealand. Eller kanskje er advarselen myntet på folk som går med nesen høyt i sky?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: Musikktekst. Under leting etter noe annet kom bloggeren over et par innslag med klassisk musikk tekstet av Hasseåtage (Hans Alfredson og Tage Danielsson). Finnes noe tilsvarende på norsk?

Schubert på svensk I
Schubert på svensk II

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: N-ord. Filmavisen, en ukentlig nyhetsrevy som gikk på kino i Oslo, kan nå sees på riksdekkende fargefjernsyn (men Filmavisen er i sort hvitt). I tillegg til glimt av hvordan verden så ut før, gir Filmavisen også et innblikk i hva man kunne tillate seg å si, for eksempel i en reportasje om Barnas vennskapsdag: «Se på denne fine, vesle neger’n».

Filmrevyen (=Filmavisen) 25. desember 1947.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *