Virtuell virkelighet 26/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Aksjon. Godt skjult mellom notisene i Bak mål truer Arne Hole (igjen) med å pensjonere seg. Hans spalte i Aftenposten er det eneste bloggeren leser av sport, og bloggens lesere oppfordres til å delta i det som i notisen omtales som «folkeaksjon for et comeback». Den aktuelle e-postadressen står øverst på Bak mål-siden.

Aftenposten 8. juli 2023: Viktig melding gjemt blant andre notiser, men her gjengitt separat ovenfor til høyre.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 7. juli 2023. Klikk for å lese.

Vv 2: Skolesvikt. Turisten som risset inn navn i veggen på
Colosseum i Roma, visste ikke at bygningen var så gammel (ifølge Aftenposten). Her må det engelske skolesystemet ha sviktet!

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: Damefeil. Bloggeren mente å ha sett på en avisforside at konkurransen i fotballsparking i New Zealand er et arrangement for damemennesker. Det viser seg at han tok feil.

NRK Dagsrevyen 20, juli 2023.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Solstråle. Fotballsparker Caroline Graham Hansen – damelandslagets lille solstråle – har fremstått på riksdekkende fargefjernsyn tre ganger nylig. Klikk nedenfor fo å se (og høre).

Torsdag 20. juli
Tirsdag 26. juli
Onsdag 27. juni

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Finsk-kyndig? Etter at varmeperioden tidligere i sommer ga seg, har bloggeren gått løs på brukets snøfreser. I den anledning måtte han ty til bruksanvisningen og oppdaget at snøfreser på svensk og dansk heter snöslunga/sneslynge. Er den finske betegnelsen tilsvarende? Svar ønskes fra finsk-kyndige blogglesere.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

TV2-nyhetene 20. juli 2023. Klikk for større bilde (med større tekst).

Vv 6: Alliert. Erdoğan og Tyrkia har sviktet Norge i saken om Jemtland og Herjedalen. Men vi har fått en ny alliert i Irak.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: Epler. Det ser ut til å bli et middels eple-år. Det er i hvert fall inntrykket når man ser på et av trærne som produserer James Grieve-epler. Klikk ovenfor for å se utviklingen siden 12. juni.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Kiwi Kjørbo juli 2023. Klikk foe større bilde.

Vv 8: Butikkspråk 1. Det heter ikke å «spørre et spørsmål». Bloggeren tror at det heller ikke heter å «lukke et lokk». Men man kan sette det på – hvis det ikke har hengsler, som det på bildet. Det heter forresten ikke «lysskye» heller, på samme måte som det ikke heter «blåe øyne».

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Butikkspråk 2. Hva vil det si at en burger er håndstekt? Er den langtidsstekt på 37 grader? Bloggeren kjøpte i hvert fall noe annet.

.

.

.

.

.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *