Virtuell virkelighet 24/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Aftenposten 24. juni 2023.

Vv 1: Ungdom. I likhet med pave Frans er bloggeren klar – til å delta på verdens ungdomsdag i Lisboa i begynnelsen av august (hvis de slipper inn hedninger). Men i motsetning til paven har bloggeren ikke tenkt å dit, slik Aftenposten påstår at paven skal gjøre. Det er kanskje snakk om en oversettelse fra engelsk go?

Kommenter denne notisen

.

.

.

֎֎֎

iNyheter 4. juli 2023. Klikk for å lese.

Vv 2: Krim. Ikke bare Bjørnar Moxnes’ solbrille-tyveri, men også hvordan partiet Rødts styrende organer behandlet saken etterpå, har gitt anledning til overskrifter som til en viss grad avspeiler politiske holdninger. Overskriften som gjengis her, av er fra iNyheter. Der sto det også om Bergens-«maleriet» som skulle forestille Moxnes. Det ble omtalt med overskriften Moxnes-maleri stjålet.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 22. juni 2023. Klikk for å lese.

Vv 3: Solidaritet. Av Aftenpostens omtale ved siden av kan det se ut som heller ikke Rødt tok ordet i stortingsdebatten da representantenes lønn ble vedtatt nylig. Partiet stilte seg dermed solidarisk med de fattige – de som må stjele for å overleve.

Kommenter denne notisen

.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 24. juni 2023.

Vv 4: Fotball. Da fotballaget Vålerenga nylig hentet ny trener fra erkerivalen Lillestrøm, vakte det en viss oppsikt. Hverken treneren eller de som ansatte ham, kan ha lest Aftenposten-sitatet ved siden av.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Mat. Etter de nye kostholdsrådene fra Helsedirektoratet kom den store matvaresaken: Pølsebrødene fra Coop. Blant andre iNyheter skrev om dette.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 6: Uheldig. Stakkars uheldige Person har igjen fått en overskrift i Budstikka:

Budstikka 10. juli 2023.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 22. juni 2023.

Vv 7: Plassert. Aftenposten antyder på lederplass hvor ca. halvparten av befolkningen hører hjemme.

Kommenter denne notisen

.

֎֎֎

Vv 8: Flagg. Flagget er ikke et varmeteppe, og skal følgelig heller ikke brukes som det. Dette gjelder uavhengig av status, kjønn og hudfarge.

Aftenposten 17. juni 2023: Isabel Haugsend Johansen misbruker norsk flagg (hun kan ha lært av Erling B. Haaland, som sitter ved siden av).
TV2 12. juli 2023: Salum Ageze Kashafali misbruker norsk flagg.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Budsjett. Et reklamebyrå viser i Aftenposten at det foretrekker kunder som vil bruke markedsføringsbudsjettet på innholdsløse annonser.

Helsides annonse i Aftenposten 23. juni 2023.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *