Virtuell virkelighet 24/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Aftenposten 14. juni 2022.

Vv 1: Ydmykt. Oscar Levants kloke ord i klippet ved siden av kunne – i all beskjedenhet – like gjerne vært uttrykt av bloggeren.

֎֎֎

Fra Langsetfestivalen 2022.

Vv 2: Taushet er gull. Ved siden av har kameraet fanget inn et sjeldent øyeblikk i sanggruppen Hummer & Canaris historie, da de tre til venstre var tause. Forøvrig: Se (og hør!) dagens blogginnlegg Langsetfestivalen 2022, der de tre og bloggeren gir lyd fra seg.

.

֎֎֎

Aftenposten 13. juni 2022. Klikk for å lese Andreas Slettholms kommentar Det skal være vanskelig å ha rare meninger.

Vv 3: Krav. En gruppe NATO-motstandere (men hjemforsikring har de nok) kom med krav i plakatform (se bildet ved siden av) under en demonstrasjon i 2019. Så vidt jeg vet, er kravet ikke etterkommet, heller ikke etter regjeringsskiftet sist høst. Kan du det skyldes at kravet til det norske stortinget er formulert på engelsk?

֎֎֎

Aftenposten 13. juni 2022. Klikk for å lese reportasjen.

Vv 4: Omsorg. Gutteklubben Grei i Kabul (også kalt Taliban) har stor omsorg for kvinner, kan Aftenposten fortelle.

.

.

֎֎֎

Document 14. juni 2022.

Vv 5: Fareskilt. I Sverige skyter de oftere på hverandre enn her i landet, kan det se ut som. Derfor har de satt opp skilt som det på bildet ved siden av. Det skal være ekte, ifølge nettavisen Document.

.

֎֎֎

Aftenposten 10. juni 1922.

Vv 6: Budsjett. Regjeringspartiene og SV har visst blitt enige om revidert nasjonalbudsjett. Hva det står der om det nye vikingskipmuseet på Bygdøy, er ukjent for bloggeren. Men for hundre år siden ga man uten å blunke en tilleggsbevilgning på hele 80 tusen kroner til det den gang nye Vikingskiphuset.

.

.

.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 13. juni 1922.

Vv 7: Brann. Skogbrannfaren er foreløpig avblåst her omkring. Men for hundre år siden var det ikke bare fare, det var skogbrann – i nærområdet. Skogen som er omtalt som Homanns skog i klippet ved siden av, tror jeg er den vi kalte Presteskogen da jeg var liten. Presten var trolig res. kap. Espolin Johnson, som eide skogteigen før Homann (på slutten av 1800-tallet).

֎֎֎

Resett 13. juni 2022.

Vv 8: Bær. Jordbærsesongen skal være i gang, ifølge Resett. Men plantene i mitt jordbærtårn har ikke slike bær som Resett viser. Kan jeg ha fått planter som ikke virker?

.

.

֎֎֎

Vv 9: Avling. «Halvparten av alle de som følger en plantebasert diett, får ikke i seg nok frukt og grønnsaker,» skriver Resett. Spiser vi ikke kjøtt, må vi flytte, var tittelen på et blogginnlegg i august 2018. Bloggeren har ellers sans for resonnementet i tegneserien nedenfor.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *