Virtuell virkelighet 23/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Forlengelse. I den skattefinansierte radiokanalen NRK hører jeg Simen Ekern og Ida Creed snakke om at Jens Stoltenberg er blitt forlenget. Men var ikke han ganske høy fra før av?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 2: Lande. Trygve «Slagsmål» Vedum var nylig gjest i programmet Politisk kvarter på den skattefinansierte radiokanalen NRK. Der kunne man høre at han hadde lært et nytt ord. Bloggeren spør seg: Holder Vedum på med å ta flysertifikat i hemmelighet?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 3: Bjørnson. I forbindelse med det tørre været i juni fikk bloggeren ideen om å lære utenat Bjørnsons dikt Kantate til hundreårsfesten for Norges vel. Første del av diktet handler om tørke og regn, og bloggeren har foreløpig nøyd seg med å lære den delen. Diktet gjengis her for dem som måtte være interessert.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Smultring. Hvis noen kan frembringe en smultring utformet som den på bildet ved siden av, er bloggeren villig til å spise den, nesten uansett hva den består av. Forutsatt at den kan tygges, da.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 30. juni 1923. Klikk for større bilde.

Vv 5: Verksted 1. Når det gjelder Ford-verksted, ligger nok Kirkegaten 7 litt avsides til for bloggeren. Og hvis C. U. Wetlesen AS fortsatt holder til der, har nok bestyrer Erling Schjønberg gått av med pensjon, og hans lange erfaring fra «reparationsbranschen i Amerika» har kanskje gått ut på dato.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Overbygget over kjellernedgangen («glassknuserhuset») holdes for tiden på plass med kjetting og støttestag.

Vv 6: Verksted 2. Etter for tredje gang å ha knust bilens venstre bakrute, oppsøkte bloggeren sin faste bakruteleverandør, Riis Bilglass. Det viste seg imidlertid at de ikke har noen ordning med 3 for 2 der. Men egenandelen er den samme hver gang.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 10. juni 2023. Klikk for å lese.

Vv 7: Strejk-slut. Det har vært stille om Greta Thunberg en tid nå. Det er kanskje derfor hun ifølge Aftenposten skal slutte med sin skolstrejk för klimatet. Det var på tide!

.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 9. juni 2023.

Vv 8: Udugelighet. At denne notisen med et sitat om udugelige kvinner (klippet ved siden av) kommer rett etter en notis om Greta Thunberg, er tilfeldig og helt utilsiktet.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Olje. Det påstås at norsk oljevirksomhet begynte på 1960-tallet. Aftenposten kan imidlertid dokumentere at det skjedde allerede på 1920-tallet.

Aftenposten 30. juni 1923.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *