Solbriller i Stortinget

Bjørnar Moxness har hatt internasjonalt mediegjennombrudd. Klikk for å lese hva Al Arabiya skrev (oversatt til Document-norsk).
Blogginnlegget fra juni 2017 viser at det ikke er første gang en stortingsrepresen-tant «glemmer» å betale. Klikk for å lese.

Det har gått en hel uke siden Bjørnar Moxnes ble tatt for butikktyveri på Gardermoen. Han «glemte» å betale, sa han først. Men så viste det seg at han hadde fjernet prislappen på et par solbriller og puttet dem i lommen. Han har også betalt et forelegg for forholdet, og dermed erkjent skyld.

Solbriller og stortingsrepresentanter ikke noe nytt. På bildene fra Kings Bay-debatten i 1963 sitter mange av representantene i salen med solbriller på. De ville ikke skjule seg for TV-kameraene, men datidens sort-/hvitt-fjernsyn krevde sterkt – og sjenerende – lys i salen. Dette var forøvrig i NRK-fjernsynets barndom, og den eneste avdelingen som hadde reportasje-utstyr som kunne brukes til «utereportasje» i Stortinget, var Sporten. Så TV-bildene fra Kings Bay-debatten gikk via sportsavdelingens reportasjebuss. I NRKs «arkiv» har det ikke lyktes å finne disse reportasjene, men et klipp fra Ukerevyen (=Filmavisen?) gir et godt sammendrag.

Statsminister Einar Gerhardsen og flere med solbriller i stortingssalen under Kings Bay-saken i 1963. Klikk for å se Filmavisens reportasje (filmet uten fjernsynets lyskastere).

Denne ukens solbriller har fått langt større medieoppmerksomhet enn de som ble brukt under Kings Bay-debatten. Og overvåkningsvideoen som politiet friga, dokumenterte hendelsesforløpet. Document brukte overskriften «Tyven tyven skal du hete, for du stjal min lille venn». Men avisen overså at det mangler et komma foran «min lille venn» for at tittelen skal gi den meningen man trolig ønsker. Document kjenner kanskje ikke teksten? Etter litt leting fant jeg en brukbar versjon av barnesangen på YouTube. Der synges også det tredje verset, som avgjort ikke er politisk korrekt.

Klikk for å høre sangen og lese teksten.

Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *