Virtuell virkelighet 22/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Kommentar-teknisk. Abonnenter og andre faste lesere legger merke til en forandring her i Virtuell virkelighet. I stedet for en kommentarlenke nederst på siden (den står forresten fortsatt der), har hver notis en lenke med teksten «Kommenter denne notisen». Lenken åpner en ferdig adressert e-post, der man kan skrive sin kommentar.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK Oslo og Viken 20. juni 2023.

Vv 2: Valgnytt. Som kjent skal det være kommunevalg til høsten. Oslo Bebreiderparti har i den anledning alliert seg med fordums statsminister Gro Harlem Brundtland. Informasjonen om dette i NRKs lokalsending for Oslo og Viken kan tyde på at partiets ordførerkandidat, som sitter nærmest kameraet på det hosstående bildet, lukter vondt.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

NRK Oslo og Viken 27. juni 2023.

Vv 3: Smil. Dagsrevyen, som sendes på landsdekkende fargefjernsyn av den skattefinansierte mediebedriften NRK, viste nylig bilde av den alltid smørblide Caroline Graham Hansen.

Kommenter denne notisen

.

.

֎֎֎

Vv 4: Uttale 1. Statsministeren benyttet anledningen i pressekonferansen der han kommenterte kulturministerens avgang til å uttale navnet hennes slik han kanskje alltid har hatt lyst til: Trettebæsj-tuen. Men det har han ikke turt fordi hun da kanskje ville ha hevnet seg ved å kalle ham Gasj Tøre.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 5: Uttale 2. Chetan Rasogi har vært ansatt så lenge i den skattefinansierte mediebedriftene NRK at han neppe kan kalles sommervikar. Det forhindrer ham imidlertid ikke i å høres ut som en slik, f.eks. når han skal uttale det vanskelige islandske stedsnavnet Vestmannaeyjar.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Noen norske kommuner.

Vv 6: Kommunenavn. Internasjonalt kjenner vi navn som Nord- og Sør-Korea. Tilsvarende finnes på det norske kommunekartet (så lenge det er gyldig). Men i de norske områdene kommuniserer de kanskje litt mer over grensene enn i Korea.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: Reidar. I forbindelse med spekulasjonene om hvor Wagner-sjefen kunne befinne seg, var det mye snakk om en flajt-Reidar, som skulle ha oversikt over alle flybevegelser i Europa. Hvordan får han til det til, og er denne Reidar norsk?

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 8: Blodtørst. Bloggeren var ikke klar over at helseministeren er i slekt med grev Dracula. Visste statsministeren det?

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *