Virtuell virkelighet 21/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: NRK 1. Sommervikarene har inntatt den skattefinansierte mediekanalen NRK. Men de har ikke helt kommet inn i rutinen med å starte programmet ved programstart (stillheten i begynnelsen av klippet nedenfor skyldes ikke feil i bloggen eller hos bloggleseren).

֎֎֎

Vv 2: NRK 2. Klippet i forrige notis (Vv 1) er fra en pressekonferanse. Klippet nedenfor er hele pressekonferansen. Den skattefinansierte mediekanalen NRK syntes ikke det var nødvendig med opplysninger om hvem som snakker, men det sto kanskje på skjermen i studio? Hva pressekonferansen handlet om, skjønte jo radiolytterne etter hvert.

֎֎֎

Vv 3: NRK 3. Som man skjønner, handler det om pressekonferanse formidlet av den skattefinansierte mediekanalen NRK. Pressekonferanser består av spørsmål og svar, og for å forstå det siste, må man ofte høre det første. Det er ikke så nøye for NRK.

֎֎֎

Vv 4: NRK 4. Den skattefinansierte mediekanalen NRK er i ferd med å erstatte sine ansatte med maskiner. Talemaskinen som brukes til oversettelse av fremmedspråk, har tjenestegjort siden USAs nåværende president var presidentkandidat. Maskinens uttale av presidentnavnet er imidlertid fortsatt den samme som for tre år siden. Og så var det denne låven, da …

֎֎֎

Budstikka 13. juni 2023.

Vv 5: Gåtespråk. Overskriftsspråk er vanskelig. I klippet ved siden av: Er det MC-føreren som mistenker ulovligheter, eller mistenkes vedkommende for ulovligheter?

.

.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 16. juni 1923.

Vv 6: Forsvar. Forsvarskommisjonen fremla nylig sin rapport. Fridtjof Nansen mente noe av det samme for hundre år siden. I mellomtiden var Norge okkupert i fem år.

֎֎֎

Aftenposten 16. juni 1923.

Vv 7: Skjemmende. Bloggeren ber om unnskylding hvis overskriften ved siden av støter blogglesere som eventuelt bor på Frogner. Men klippet er hundre år gammelt, og hvis vedlikeholdet ikke har holdt tritt …

֎֎֎

iNyheter 12. juni 2023.

Vv 8: Ulykkesfugl 1. Denne stakkars Person som stadig er utsatt for ubehageligheter, har igjen dukket opp. Kan vedkommenende ha falt ned fra et tre, som senere er pågrepet?

.

.

֎֎֎

Budstikka 8. juni 2023.

Vv 9: Ulykkesfugl 2. Person (jfr. forrige notis, Vv 8) er kanskje død. Men ifølge Budstikka har samme Person stilt spørsmål ved Asker kommunes håndtering (av et eller annet).

.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *