Virtuell virkelighet 19/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Festivaltid. Langsetfestivalen er omtalt i et eget innlegg i denne utgaven av bloggen. De som om noen år vil kunne skryte av å ha vært på denne første Langsetfestivalen, må lese innlegget for å sikre seg adgang.

֎֎֎

Vv 2: Nedbør. Det har vært så lite nedbør på Østlandet hittil i år at NRK-meteorologene snakker om det hver dag. Det fikk meg til å tenke på det fire år gamle blogginnlegget Ord og musikk om vann fra juni tørkesommeren 2018. I teksten nevnes en fjernsynsfremføring av Bjørnstjerne Bjørnsons dikt Kantate til hundreårsjubileet for Norges vel, men diktet er ikke gjengitt. Derfor legger jeg lenke til det her.

֎֎֎

Trafikkfarlig bekledning.

Vv 3: Burka og bil. Enda Anniken Huttifeldt har gitt Taliban streng beskjed om at de skal være snille mot damene, har de småkoselige herrene i Kabul nå utstedt påbud om bruk av burka. Det er helt logisk, for burkabruk gjør at behovet for import av sminke blir mindre, og slik påvirker det Afghanistans utenriksøkonomi. Videre har den elskelige gutteklubben i Kabul nedlagt forbud mot at damer får kjøre bil. Det er en logisk følge av burkapåbudet, og har med trafikksikkerhet å gjøre. For med burka er det jo så godt som umulig å se trafikk fra høyre (som man har vikeplikt for) – som om kjørende damer bryr seg om slike bagateller.

֎֎֎

Resett 6. mai 2022. Klikk for å lese.

Vv 4: Flyvende bakke? Resett gjengir nyheten om en flypassasjer som var vanskelig å ha med å gjøre fordi han ble nektet alkoholservering. Ifølge NTB ble vedkommende lagt i bakken. Det skjedde mens flyet var i lufta, så det må ha vært litt av et basketak.

֎֎֎

Aftenposten 10. mai 2022. Klikk for å lese.

Vv 5: Putler. Med få dagers mellomrom skrev både Aftenposten og Resett på hver sin måte om Vladolf Putler (også kjent som Vladimir Putin) og hans mentale helse. Aftenpostens kommentar var illustrert med enda en av Marvin Hallerakers treffende karikaturer. Resetts artikkel hadde overskriften Oligark hevder Putin har mistet forstanden.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 13. mai 1922, Klikk for større bilde.

Vv 6: Bayer. «Meddelelse» står det beskjedent øverst i kvartside-annonsen på forsiden av den hundre år gamle Aftenposten-utgaven ved siden av. Det viser seg å være en annonse for Bayerøl, som man den gang fikk «over hele byen ved henvendelse til nærmeste butikk». Nå er bayerøl bare å få kjøpt på Vinmonopolet.

.

.

֎֎֎

Budstikkas nettavis 8. mai 2022.

Vv 7: Smøretips. Budstikkas nettavis er stadig tidlig ute eller ikke oppdatert (mest sannsynlig det siste), og kunne nylig – mens «lette Slør av lysegrønt lagde sig over de unge Birketrær i Lierne» (Alexander Kielland, Arbeidsfolk, kap. XII) gi sine lesere enkle smøretips før skituren. For folk som er så perverse at de går på ski, var det sikkert trøstende ord etter en befriende snøfattig vinter.

֎֎֎

Vv 8: Kortnavn. Noen år etter at unionen med Sverige var oppløst, fikk en eller annen nordmann den ideen at universitetet som i sin tid fikk navn etter en dansk konge, skulle skifte til et mer norsk-nasjonalt navn. Universitet heter nå UiO (universitetet i Oslo) i muntlig dagligtale, som skal spare mest mulig tid. Etter den standarden skulle forslaget i klippet ovenfor være å skifte fra KFU til KU.
HIUHN? (=hvorfor ikke uttale hele navnet?)


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *