Virtuell virkelighet 18/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Festival. Langsetfestivalen, som er åpen for alle som leser bloggen, har fått et eget innlegg i denne utgaven av bloggen. Festivalen er dristig og tar ikke værforbehold. Men bloggeren, som også er festivalens direktør, har kontaktet familien Gislefoss for i det minste å få oppholdsvær.

.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 13. mai 2023. Klikk for å lese.

Vv 2: Freya. Hvalrossen Freya, som terroriserte Oslofjorden i fjor sommer, har fått sitt monument – eller en statue, som det ble kalt i begynnelsen. Kunstneren er Astri Tonoian, og monumentet ble satt inn i en større sammenheng av Halvor Hegtun i Aftenposten forrige lørdag.

.

.

.

֎֎֎

Vv 3: Renovasjon. Ifølge retningslinjene for renholdsverket i Bærum skal avfallscontainere settes tilbake på plass når renovatørene har tømt dem. Men det står ikke hvem som skal sette dem tilbake; det er vel derfor de vanligvis blir satt igjen utenfor porten.

֎֎֎

Vv 4: Pengedryss? Fra vår felles fiende Skatteetaten har bloggeren mottatt en større utbetaling. Den følger etatens egen utregning i skattemeldingen, men den har bloggeren korrigert med selvangivelse og huseierskjema, som er innsendt rekommandert, og som det tar lenger tid å gjennomgå enn endringer sendt elektronisk (og noen godtar – utrolig nok! –Skatteetatens forslag uendret). Det kommer trolig en rettelse fra Skatteetaten med krav om innbetaling av det som er utbetalt. I mellomtiden står pengene på bloggerens høyrentekonto. Det kan kanskje bli et par kroner å tjene på dette?

֎֎֎

Aftenposten 12. mai 2023.

Vv 5: Perfeksjon. I likhet med skatteetaten (se forrige notis, Vv 4) er bloggeren feilfri. Derfor passer ikke sitatet ved siden av for ham, men andre kan kanskje trenge det?

֎֎֎

Vv 6: Hjelpemidler. Da bloggeren var barn, var et første skritt i retning voksenlivet å klare å knyte skolissene selv. Nå er bloggerens sko utstyrt med borrelås eller med fleksible lisser som er knyttet én gang for alle. Tro hvordan de som vokser opp med slikt utstyr, får det når de blir gamle?

֎֎֎

Vv 7: Bloggutvidelse. Private Sider er et av valgene på menylinjen øverst. Der ligger stoff som man kan få tilgang til med passord. Prøv det!

֎֎֎

Budstikka 19. mai 2023 (reservert for abonnenter, men de som vil, klarer nok å lese).

Vv 8: Røkke-skatt. Kjell Inge Røkke har som kjent flyttet til Sveits på grunn av lumbago (eller noe sånt). Budstikka – som oppgir Finansavisen som kilde – kan fortelle at Røkke har spart 118 millioner skattekroner så langt i år. Det rekker kanskje til husleie, men han må nok belage seg på å ta buss eller annen kollektivtransport når han skal forflytte seg rundt.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *