Virtuell virkelighet 16/24

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Vv 1: Ibsensk. «Om jeg hamrer eller hamres, –
ligefuldt så skal der jamres»
skrev Henrik Ibsen i Peer Gynt. Det kunne like gjerne vært sagt av dagens Israel. Etter at Iran angrep Israel sist lørdag, venter vi nå bare på at de vanlige demonstrantene skal stå foran Stortinget med iranske flagg og uttrykke sin støtte til det fredselskende og menneskerettighets-vennlige ayatollah-regimet. Følg med i nyheter og kommentarer. Tendensene er allerede der.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Blogglesere som ikke allerede har lagt inn primstaven på mobiltelefonen, kan laste ned dette bildet.

Vv 2: Tid 1. Vi gikk over til sommertid for snart fire uker siden, men snuoperasjonen er ikke ferdig. For sikkerhets skyld minner bloggeren derfor om at det er tid for å snu primstaven søndag (sommersiden frem). Det gjelder også for de som har primstav på telefonen i stedet for vanlig kalender.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

iNyheter 5. april 2024. Klikk for å lese.

Vv 3: Tid 2. Månen skal få sin egen tidssone, meldes det. NASA, som har fått oppdraget med å utarbeide den, passer sikkert på å få med mikkelsmesse, syftesok (bloggerens fødselsdag!) og andre viktige merkedager.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 4: Omsorg. Studentene var mer engasjert i omsorgsarbeid tidligere. Bloggeren mener å huske fra sin tid ved universitetet på Blindern (nå Campus Blindern – engelsk skal det være!) at Realistforeningen strikket en skinnevarmer til Sognsvannsbanen, som var hovedforbindelsen til Oslo sentrum.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Bloggerens innloggingsbilde til Twitter (som han synes er et bedre navn enn X). Klikk for stort bilde.

Vv 5: Merkenavn. Denne bloggens ukentlige meny legges ut på Twitter (@torgeirstanker). De som tror at bloggeren er sløv fordi han ikke har fått med seg at Twitter nå heter X, kan ta en titt på bildet ved siden av, Slik ser det ut når bloggeren skal logge inn på Twitter/X, bl.a. med muligheten (øverst til høyre) for å logge inn på Twitter med Google (men bloggeren har egen konto). For øvrig er det godt mulig at bloggeren er sløv, men altså ikke på dette området.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 6: Agn. Før i tiden skulle en overskrift fortelle noe om innholdet under overskriften. Nå skal overskriften lokke leseren til å klikke på den av nysgjerrighet. Eksempelet her er fra Budstikka.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 7: Tastefeil. Feilen som ikke må komme på trykk: «Kongens fortjenestmedalje i tull er tildelt …». Slik bokstavene t og g er plassert på tastaturet, er faren for en slik feil stor etter at avisene sluttet med korrekturlesere. I en eller annen nettavis har den trolig allerede stått.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Aftenposten 18. november 2023.

Vv 8: Sensasjonssalg. Sist i ingressen ved siden av står det at Bergen blir tvangssolgt. En slik sensasjon kunne Aftenposten gjerne slått opp på forsiden – med en bedre overskrift.

.

Kommenter denne notisen

֎֎֎

Vv 9: Historie. Bloggeren har mellomfag i historie. Slike kvalifikasjoner er ikke nødvendig for å more seg over TV-programmet Kongerekka på 90 minutter. Men som plakaten nedenfor viser, er det også noen i den skattefinansierte TV-kanalen NRK som tror at vikingene hadde horn på hjelmen. Programmet anbefales likevel.

Vikingene hadde ikke horn på hjelmen! Men klikk for å se programmet.

Kommenter denne notisen


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *