Virtuell virkelighet 14/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Aftenposten 3. april 2022.

Vv 1: Forbilde. Denne Bloggen har et forbilde, som er nærmere omtalt under menypunktet Om bloggen (øverst). Da Jeg leste notisen ved siden av, trodde jeg først at jeg måtte skifte forbilde. Men så gikk det opp for meg at den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta trolig har samme forbilde som bloggen.

.

.

.

֎֎֎

Vv 2: Fotball 1. Kombinasjonen sport og flagg har vært en gjenganger her i bloggen. Et innslag i NRK Dagsrevyen om fotballsparker Ada Hegerberg handlet også om flagg, men med en ny vri.

NRK Dagsrevyen 4. april 2022.

֎֎֎

Vv 3: Fotball 2. NRK Dagsrevyen har også vist et intervju med fotballsparkeren Caroline Graham Hansen. Der fremsto hun like blid som vanlig. For sammenlikningens skyld tar bloggeren med et intervju fra i fjor.

NRK Dagsrevyen 5. april 2022. Klikk for å se innslaget.
NRK Dagsrevyen 19. oktober 2021. Klikk for å se innslaget.

֎֎֎

Vv 4: Uttale. Uttalen av stedsnavnet Skjebergkilen var tema i en av notisene i forrige Virtuell virkelighet. Den nye uttalen har nå blitt standard i NRKs distriktssending for Oslo og Viken, som vist av Caroline Bergli Tolfsen.

NRK Oslo og Viken 29. mars 2022
NRK Oslo og Viken 5. april 2022. Klikk for å se (og høre).

֎֎֎

Vv 5: Alarm! Forrige uke gjorde den skattefinansierte mediekanalen NRK meg oppmerksom på et problem jeg ikke kjente til:

֎֎֎

Resett 3. april 2022.

Vv 6: Lenkespråk. Når lenken ved siden av står i nettavisen Resett, lurer bloggeren på om ordet «stjålet» er en standard overskriftsforkortelse (for «har stjålet») eller om det er et utslag av den manglende språkkunnskapen avisen tidligere har vist eksempler på (det skulle stått «stjal»).

֎֎֎

Aftenposten 3. april 2022. Klikk for større bilde.

Vv 7: Kompetansekurs. Schibsted tilbyr kurs for folk som ønsker å heve sin skrivekompetanse. Annonsen for kurset (ved siden av) antyder at det planlegges et senere kurs for folk som vil heve sin kompetanse i korrekturlesing.

.

.

֎֎֎

Vv 8: Lyrikk. Aftenpostens quiz nylig spurte etter forfatteren av «Dikt over grind». Bloggeren mener det burde være straffbart å oppgi feil tittel på et av de fineste diktene av Halldis Moren Vesaas.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *