Virtuell virkelighet 11/22

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


Aftenposten 12. mars 2022. Klikk for å se detaljer.

Vv 1: Annonse 1. Bloggeren undrer seg stadig over hvordan enkelte firmaer velger å sette sine likvide midler i omløp. Annonsen ved siden av er fra Aftenposten, der det fortsatt koster en del å disponere en helside. Som det klart fremgår av annonsen, handler den om hagemøbler.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 12. mars 2022. Klikk for å se detaljer.

Vv 2: Annonse 2. Annonsen ved siden av er beregnet på folk som kan lese tekst som står opp ned. Øverst til høyre, eller – om man vil – nederst til venstre, står det «Kunsten å bruke sunn fornuft». Det er en kunst reklameavdelingen i firmaet som står bak annonsen, åpenbart ikke behersker.

.

.

.

֎֎֎

Vv 3: Annonse 3. Museene i Oslo er hovedtittelen på en helsides annonse som står ukentlig i flere aviser. Gjengivelsen nedenfor til venstre er autentisk. Nedenfor til høyre er de museene som ikke ligger i Oslo, erstattet med hvite flekker.

֎֎֎

Vladolf Putler. Se også bloggerens film om ham.

Vv 4: Utenriks. Mediene er fulle av falske nyheter om påstått krig i Ukraina. Men Sergej Lavrov sa i en pressekonferanse i Tyrkia forrige torsdag (ifølge Aftenposten): «Vi har ingen planer om å angripe andre land, vi har ikke angrepet Ukraina heller». Og han vet nok hva han snakker om, for han er Vladolf Putlers utenriksminister.

.

.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 20. mars 1972.

Vv 5: Alle fugler … For 50 år siden var det kaos på fuglebrettene noe vest for bloggerens bosted. Men så grep helserådet i Asker inn, og da ble det orden på sakene: Trolig én kø for meiser, én for spurv og egne kølapper for kråker og skjærer.

֎֎֎

Vv 6: Sandviksbukta. Budstikka trenger flere abonnenter og bruker derfor stadig en illustrasjon som viser Sandviksbukta slik Bærum kommunes planutvalg har vedtatt at den ikke skal se ut. Bloggeren har markert sin bolig med en rød sirkel på bildet. Lakseberget, der Budstikka vil bosette sine nye abonnenter, ligger til høyre for sirkelen. Laksen blir det ikke plass til …

Budstikkas nettavis 14. mars 2022. Klikk for større bilde.

֎֎֎

Britiske Graham Hill i original …
… og i Aftenpostens oversettelse (12. mars 2022. Bloggeren har sitt eget forslag.

Vv 7: Kunstnerisk. Aftenposten gjengir jevnlig visdomsord som kjente personer har latt falle. Bloggeren har berettiget mistanke om avisen bruker Googles oversettertjeneste, men uten den nødvendige etterfølgende språkvasken. Ta en titt på Graham Hills originalutsagn og Aftenpostens oversettelse ved siden av. Enkelte moderne kunstmalere bruker kanskje børste, slik Aftenposten påstår, men det er vel vanligere med pensel?

.

֎֎֎

Aftenposten 12. november 1971. Klikk for større tekst.

Vv 8: EDB. Etter at overskriften ved siden av sto i Aftenposten, har det muligens vært en viss utvikling når det gjelder antall datamaskiner både i Oslo og i resten av landet. Kanskje til og med enkelte av bloggens lesere har tilgang til en datamaskin?


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *