Kloke ord om hvite menn

Blid-ting – kategori-betegnelsen på dette innlegget – er inspirert av kategori-betegnelsen biting, som er omtrent det motsatte. Men i innlegg som er merket blid-ting, bites det ikke. Dette handler om noe ekstra positivt, gjerne litt uventet.


Aftenposten 12. mars 2022. Klikk for å lese.

En mulig fremtidig statsråd hadde et innlegg på Aftenpostens Si;D-side («Debattsiden for deg mellom 13 og 21 år») sist lørdag. Hun heter Arina Aamir, og innlegget har overskriften Ikke svartmal «hvite menn som pusher 50».

Når jeg antyder at Arina Aamir kan bli statsråd om noen år, er det kanskje mer et håp enn en realistisk spådom. For hun gir uttrykk for balanserte vurderinger uten referanse til politisk ståsted (ifølge Aftenposten er hun medlem av Unge Høyre) og hun evner i en alder av 16 år å heve seg over særinteresser.

Innlegget hennes handler om likestilling, og en sentral setning er denne: «Likestilling handler om å bli sett på som likeverdig, og at man har samme muligheter.» Kan inkluderingsdepartementet være et fremtidig arbeidsområde for Arina Aamir?


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *