Virtuell virkelighet 10/23

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.


NRK Dagsrevyen 27. mars 2023. Klikk for å se innslaget om raset.

Vv 1: Ras. En reportasje i NRK Dagsrevyen nylig fikk bloggeren til å tenke på raset i Hanekleivtunnelen for noen år siden. Men ingeniøren som var intervjuet i reportasjen fra E-18 ved Lillesand, var litt mindre bastant i sine uttalelser enn han som ble intervjuet utenfor Hanekleivtunnelen.

֎֎֎

Aftenposten 23. mars 2023.

Vv 2: Regning. I noen år har det vært minimumskrav til matematikk-karakter fra videregående skole for å komme inn på lærerskolen. Slike krav har aldri vært stilt til journalister. Én av dem påstår i en bildetekst fra Aftenposten at det i år, altså i 2023, er 74 år siden 1946. Den regnemåten gjør bloggeren tre år yngre!

֎֎֎

Aftenposten 15. mars 2023. Klikk for å lese artikkelen.

Vv 3: Urfolk. Aftenposten-overskriften ved siden av sto betimelig under samedamenes besøk i Oslo for noen uker siden (man synger ikke på åpen gate i edru tilstand!). Etter en nøyere undersøkelse viste teksten seg å handle om Australia.

֎֎֎

Vv 4: Is. Isen på gårdsplassen her på bruket er fortsatt sikker (der den ennå ligger), men så solid som den var på Sandviksbukta for hundre år siden, er den ikke. Da var det travkjøring med 3000 tilskuere der, kunne Budstikka fortelle. Mer interessant i dag er kanskje den lille notisen ved siden av reportasjen, om isveien fra Koksabukta (nær Fornebu) til Sandvika. Se ellers Kyndelsmesse og global oppvarming fra februar 2021.

֎֎֎

Vv 5: Nykommer. I bygningen som bloggeren fortsatt kaller Städe-gården, holdt StayClassy (salg av ståhjulinger o.l.) til frem til konkursen. Nå kommer det visst et begravelsesbyrå i lokalene (det går neppe konkurs). Hittil har begravelsesbyrået ligget på den andre siden av Sandvika, men bransjen ser vel nye markeder i området på denne siden (ca. 300 m fra bloggerens residens).

֎֎֎

Vv 6: Balansekunst. Et av nettstedene som bloggeren ofte besøker, har jevnlig illustrasjoner som den ved siden av. Kan bloggerens dårlige balanse for tiden ha sammenheng med dette? Spørsmålet vil bli drøftet med fastlegen.

֎֎֎

Aftenposten mars 1973. Klikk for å lese.

Vv 7: Brus. Snart er det 50 år siden det ble forbudt å kalle sitronbrus for sitronbrus. Aftenposten utredet saken i klippet ved siden av. ..

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 31. mars 1923. Klikk for større bilde.

Vv 8: Betegnelse. Man kan trygt si at firmaet Sørensen & Balchen satte sitt lys under en skjeppe i den beskjedne hosstående annonsen om at verkstedet hadde flyttet til nye(?) og utvidede lokaler. Eller kanskje hadde de en forutanelse om annonse-restriksjonene nevnt i forrige notis (Vv-7)? Men det ble omtalt som verksted, ikke «sted med verksutseende»…

֎֎֎

Aftenposten 31. mars 1923.

Vv 9: 78. Annonsen ved siden av viser en traktgrammofon av litt eldre modell enn den bloggeren vokste opp med. Den sistnevnte eksisterer fortsatt, sammen med en del 78-plater.

.


Til innholdsliste for denne utgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *